Foto: daniella9
Raz som sem už dávala recept na Masala čai, teraz ide o totožný čaj, len s tým rozdielom, že som si čajové korenie pripravila Zobraziť celý popisRaz som sem už dávala recept na Masala čai, teraz ide o totožný čaj, len s tým rozdielom, že som si čajové korenie pripravila doma:-) Tu sú moje dojmy....
príprava
Postup
-
1
Korenia si namelieme a zmiešame do hromady. Jednotlivý pomer korení je vyrovnaný. Ja som dávala po dve čajové lyžičky z každej ingrediencie, z badiánu som dala dve hviezdičky - pomelú sa celé hviezdičky, a cca. 20 toboliek karadmomu - tobolky sa rozrežú a použije sa ich obsah. Pokiaľ ide o biele korenie, zistila som, že dve čajové lyžičky sú trochu priveľa, takže ho treba dať menej cca. 1 1/2 čl. Ked bol čaj ešte horúci, bolo priveľmi silné, ale ked vychladol jeho ostrosť ustúpila:-) 1 čl = zarovnaná, nie kopcovitá Ked som si moje korenie porovnala s tým kupovaným, tak bolo tmavšie a nie také jemné a pripravený čajík oveľa ostrejší.
-
2
Do hrnca s vodou pridáme cukor a necháme variť. Ked voda začne vrieť, prisypeme korenie a čaj. Minútu varíme. Potom prilejeme mlieko a ešte chvíľku varíme. Odstavíme z ohňa, podľa potreby docukríme. HoTovo, príjemné čajíkovanie:-)
jj mliečko áno, veru s tým bielym korením opatrne - najmä na začiatku, je riadne výrazné... no a pokial ide o kardamom, dá sa kúpiť v rôznych indických obchodíkoch, ja som teraz kúpila v jednej novo otvorenej predajni zameranej na bio u nás v ga, ale taktiež sa dá zohnať aj na internete, či predajniach s korením - napr. U chorej vrany v TT a badián v tescu napr. a videla som ho už aj v jednote:-)