Dáta masala

daniella9 - fotkadaniella9, 17. januára 2013
Dáta masala
Foto: daniella9

Raz som sem už dávala recept na Masala čai, teraz ide o totožný čaj, len s tým rozdielom, že som si čajové korenie pripravila Zobraziť celý popisRaz som sem už dávala recept na Masala čai, teraz ide o totožný čaj, len s tým rozdielom, že som si čajové korenie pripravila doma:-) Tu sú moje dojmy....

30 minút
príprava

Suroviny

 /čierne




Postup

  1. 1

    Korenia si namelieme a zmiešame do hromady. Jednotlivý pomer korení je vyrovnaný. Ja som dávala po dve čajové lyžičky z každej ingrediencie, z badiánu som dala dve hviezdičky - pomelú sa celé hviezdičky, a cca. 20 toboliek karadmomu - tobolky sa rozrežú a použije sa ich obsah. Pokiaľ ide o biele korenie, zistila som, že dve čajové lyžičky sú trochu priveľa, takže ho treba dať menej cca. 1 1/2 čl. Ked bol čaj ešte horúci, bolo priveľmi silné, ale ked vychladol jeho ostrosť ustúpila:-) 1 čl = zarovnaná, nie kopcovitá Ked som si moje korenie porovnala s tým kupovaným, tak bolo tmavšie a nie také jemné a pripravený čajík oveľa ostrejší.

    Dáta masala - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca s vodou pridáme cukor a necháme variť. Ked voda začne vrieť, prisypeme korenie a čaj. Minútu varíme. Potom prilejeme mlieko a ešte chvíľku varíme. Odstavíme z ohňa, podľa potreby docukríme. HoTovo, príjemné čajíkovanie:-)

    Dáta masala - obrázok 2

Diskusia k receptu

babidka
A ake ma ucinky tento cajik ? Tie koreninove caje maju pre nas dost nezvycajnu /az neprijemnu/ chut , nedaju sa pit "len tak".Aspon ja to tak vnimam :-) Mam s azijskymi cajikmi vlastne skusenosti , niektory som ochoptna pit ....a niektore ma odradia uz len svojou samotnou vonou:-)Tento vyzera vonavo ....
evanaaa
Možno by som dala menej korenie do čaju, aspoň spočiatku,kým by som si na chuť nenavykla. Už samotné korenie ( biele) je štipľavé, to by som hádam aj vynechala. Tak by som si postupne chuť prispôsobila, len nezoženiem asi kardamóm zelený a badyán. To mlieko tam musí byť?
daniella9
@evanaaa , @marienka44 ,
jj mliečko áno, veru s tým bielym korením opatrne - najmä na začiatku, je riadne výrazné... no a pokial ide o kardamom, dá sa kúpiť v rôznych indických obchodíkoch, ja som teraz kúpila v jednej novo otvorenej predajni zameranej na bio u nás v ga, ale taktiež sa dá zohnať aj na internete, či predajniach s korením - napr. U chorej vrany v TT a badián v tescu napr. a videla som ho už aj v jednote:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia