Foto: kristtin
Jednoduché a chutné jedlo, ktoré môžete podávať s chlebom a pivkom, hranolkami, alebo na zdravý spôsob so šalátom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na maličké kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, slnečnicové semiačka, vajíčka, kari, sójovú omáčku. Dochutíme soľou, čiernym korením a na záver pridáme 1 PL kukuričného škrobu a olivový olej, dobre premiešame.
- 2
Zmes dáme odležať do chladničky minimálne na pol hodinku.
- 3
Na rozpálenej teflónovej panvici ( bez oleja, alebo podľa vlastného uváženia :) vytvoríme lyžičkou placky. Opekáme z obidvoch strán. Podávame, vychutnávame ..
- 4
Kari vo výdatnej miere podporuje činnosť tráviaceho traktu. Spolu so zázvorom sú tiež výborným antioxidantom s antimutagénnym a protinádorovým pôsobením. Indická medicína využíva kari aj pri liečbe chorôb zápalového charakteru, kožných ochorení, rán i podráždeniach pokožky sprevádzaných svrbením, ako i pri žalúdočných potiažach. Takže smelo do kari, je to prírodný antioxidant :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu