Foto: methi
Aloo matar.
Suroviny
6 ks strednej veľkosti |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4-6 strúčikov |
|
1 ČL |
|
|
|
1 ČL, plochá |
|
1/3 ČL |
|
1/3 ČL |
|
200 ml |
|
1 ČL, plochá |
|
hrst |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
V hlbokej panvici zohrejem ghí, oheň zmiernime a pridáme rímsku rascu, ktorú necháme prasknúť. Potom pridáme kurkumu a zamiešame. Pridáme nastrúhaný zázvor a nadrobno nakrájaný cesnak a 2 minúty restujeme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme kým cibuľa trocha nezhnedne, asi 8-10 minút. Treba ju často premiešať. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, mletý koriander a kašmírske čili korenie a poriadne premiešame. Panvicu zakryjeme, na miernom ohni cibuľu a paradajku dusíme 5 minút. Potom pridáme ošúpané, nakrájané zemiaky, rozmrazený hrášok, soľ a 200ml vody. Vodu privedieme do varu, oheň zmiernime, panvicu zakryjeme a zemiaky s hráškom varíme asi 20 minút, do mäkka. Pridáme garam masala, nasekanú koriandrovú vňať, poriadne premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa. Panvicu prikryjeme a aloo matar necháme odpočívať 10 minút, aby sa všetky chute spojili.
- 2
Podávame s plackami Čapati.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu