Kuracie stehná butter masala s plackami
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 5. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
4 ks |
|
Marináda: | |
100 g |
|
50 g čerstvý |
|
2 strúčiky |
|
(koptská rasca) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 ks |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Placky: | |
500 g |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
Zemiaková náplň: | |
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme, nasekáme na menšie kúsky. Z jogurtu, citrónovej šťavy, cukru, cesnaku, zázvoru nasekaného najemno, červenej mletej papriky, čili papriky, kardamómu, kurkumy, anízu, ajwainu, soli, klinčekov a indickej sušenej mäty (všetko podľa chuti) pripravíme marinádu. Do nej vložíme nasekané mäso a marinujeme 1 deň.
- 2
Na druhý deň mäso vyberieme, trochu očistíme od marinády a dáme piecť do rúry. Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch.
- 3
Omáčka (všetky suroviny použijeme podľa chuti): Cibuľu a zázvor očistíme, nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme kokosový tuk, pridáme cibuľu so zázvorom, klinčeky, sušené semienka koriandra a všetko pomaly restujeme 15 minút. Pridáme kešu oriešky a restujeme ešte 10 minút. Pridáme nakrájané čerstvé paradajky, kečup a restujeme ďalších 10 minút. Nakoniec pridáme zvyšnú marinádu z mäsa, podlejeme vodou a varíme 30 minút. Všetko rozmixujeme na hladkú omáčku. Pridáme smotanu, dochutíme cukrom, soľou, citrónovou šťavou a čerstvým nasekaným koriandrom.
- 4
Placky so zemiakovou plnkou: Očistené zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, zomelieme s hrozienkami a kešu orechmi. Zmes dochutíme soľou, kurkumou, ghí maslom a koriandrom. Z múky, vajca, vody, cukru, soli a ajwainu pripravíme cesto. Vyvaľkáme na tenký plát, ktorý pokrájame na štvorce. Tie naplníme zemiakovou plnkou. Naplnené placky vyprážame na tuku dozlatista a podávame s kurčaťom.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu