Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie stehná butter masala s plackami

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 5. novembra 2021
Kuracie stehná butter masala s plackami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

4 ks
Marináda:
100 g
50 g čerstvý
2 strúčiky
 (koptská rasca)
4 ks
Omáčka:
Placky:
500 g
1 ks
300 ml
1 PL
Zemiaková náplň:
4 ks
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme, nasekáme na menšie kúsky. Z jogurtu, citrónovej šťavy, cukru, cesnaku, zázvoru nasekaného najemno, červenej mletej papriky, čili papriky, kardamómu, kurkumy, anízu, ajwainu, soli, klinčekov a indickej sušenej mäty (všetko podľa chuti) pripravíme marinádu. Do nej vložíme nasekané mäso a marinujeme 1 deň.

  2. 2

    Na druhý deň mäso vyberieme, trochu očistíme od marinády a dáme piecť do rúry. Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch.

  3. 3

    Omáčka (všetky suroviny použijeme podľa chuti): Cibuľu a zázvor očistíme, nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme kokosový tuk, pridáme cibuľu so zázvorom, klinčeky, sušené semienka koriandra a všetko pomaly restujeme 15 minút. Pridáme kešu oriešky a restujeme ešte 10 minút. Pridáme nakrájané čerstvé paradajky, kečup a restujeme ďalších 10 minút. Nakoniec pridáme zvyšnú marinádu z mäsa, podlejeme vodou a varíme 30 minút. Všetko rozmixujeme na hladkú omáčku. Pridáme smotanu, dochutíme cukrom, soľou, citrónovou šťavou a čerstvým nasekaným koriandrom.

  4. 4

    Placky so zemiakovou plnkou: Očistené zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, zomelieme s hrozienkami a kešu orechmi. Zmes dochutíme soľou, kurkumou, ghí maslom a koriandrom. Z múky, vajca, vody, cukru, soli a ajwainu pripravíme cesto. Vyvaľkáme na tenký plát, ktorý pokrájame na štvorce. Tie naplníme zemiakovou plnkou. Naplnené placky vyprážame na tuku dozlatista a podávame s kurčaťom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia