Placky paratha plnené šošovicou

methi - fotkamethi, 10. augusta 2013
Placky paratha plnené šošovicou
Foto: methi

Suroviny

200 ml, hladka múka
2 ČL
 podľa potreby
napln:
150 ml
1/4 ČL
1/4 ČL
 stipka
1/4 ČL
1 PL
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame. Pridáme olej a vodu a rukou vymiešame vláčne, nelepivé cesto. Vložíme ho do misky a prikryjeme utierkou. Necháme odležať 30 minút.

    Placky paratha plnené šošovicou - obrázok 1
  2. 2

    Šošovicu namočíme na 1 hodinu do vody. Vodu zlejeme a šošovicu dáme do hrnca. Zalejeme novou vodou a uvaríme domäkka. Uvarenú šošovicu scedíme a odložíme.

    Placky paratha plnené šošovicou - obrázok 2
  3. 3

    V menšom hrnci si zohrejeme Ghí a pridáme rímsku rascu a Asafoetida. Počkáme kým sa rasca začne pražiť. Potom pridáme kurkumu, čili korenie a uvarenú šošovicu. Pridáme soľ, všetko dobre premiešame a varíme odokryté na stredne silnom ohni, pokiaľ zmes nezhustne. Treba občas premiešať. Hustú zmes si odložíme a necháme ochladnúť.

    Placky paratha plnené šošovicou - obrázok 3
  4. 4

    Cesto na placky si rozdelíme na guľôčky veľkosti asi ako pinpongová loptička. Postupne si každú rozvaľkáme na okrúhlu placku, troška potrieme olejom, vložíme šošovicovú náplň.

    Placky paratha plnené šošovicou - obrázok 4
  5. 5

    Náplň do placky zabalíme...

    Placky paratha plnené šošovicou - obrázok 5
  6. 6

    ... a znova opatrne vyvaľkáme placku tak, aby sa nám nepraskla.

    Placky paratha plnené šošovicou - obrázok 6
  7. 7

    Zohrejeme si panvicu a keď je už poriadne horúca, stiahneme oheň a panvicu potrieme olejom. Uložíme paratha a pomaly opekáme z oboch strán dohneda.

    Placky paratha plnené šošovicou - obrázok 7
  8. 8

    Hotové paratha môžeme potrieť maslom. Podávame ako prílohu k indickým jedlám alebo môžeme dať deťom samotné na raňajky.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Porad je @Methi delam, jsou skvele!! Nekdy pridam trochju mlika, jsou jemnejsi. Zas krásný a věčný tvůj recept, díky za něj.


Milá Methi, v svojom profile si napísala - Nehrajme sa tu na "ten sa predvadza, ta sa predvadza."
Prečo sa toho sama nedržíš?
Keď sa tu niekto "predvádza", tak je to práve @kredenc. Svoje IQ šumiacej trávy predvádza v každom komentári.