Zemiaky v kokosovom mlieku

methi - fotkamethi, 7. augusta 2013
Zemiaky v kokosovom mlieku
Foto: methi

Suroviny

3 ks
1 ks
1/3 ČL
 trocha
1/2 ČL
100 ml
 hrsť




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kurkumu a cibuľu na miernom ohni popražíme do mäkka. Potom pridáme mleté čierne korenie, čili korenie a nakrájané zemiaky a premiešame.

  2. 2

    Pridáme soľ a kokosové mlieko, zvýšime oheň a za premiešavania dovaríme, aby sa mlieko vstrebalo do zemiakov a celá zmes troška zhustla (je to chvíľka). Pozor, aby ste miešaním zemiaky príliš nerozbili. Nakoniec hrniec odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a zakryté necháme 10 minút odpočinúť.

  3. 3

    Podávame s plackami ako napr. Čapati.

Diskusia k receptu

martinis
kokosové mlieko nemusím, ale nahradím si ho bielym jogurtom. takéto jednoduché indické jedlá sú veľmi vďačné a chutné :))
methi
Krasa. Dakujem za vyskusanie aj za fotku :)
marikafil
Kokosové mlieko som vyskúšala práve pri Tvojich receptoch - a musím povedať, že ma priam nadchlo. Napríklad také šošovicovo mrkvové karí je najsamlepšie, čo som zo šošovice kedy jedla. A milé bolo, že moja dcéra, ktorá kokos "nemusí" a vadí jej ešte aj vôňa, to karí dokonca pochválila:-) Tak som jej re istotu neprezradila, že je s kokosovým mliekom... No a vyskúšame aj tieto zemiaky!
paploska
výborný recept, ja môžem len kokosové mlieko. no pred rokom som to s nám prehnala, spravila som si puding a bolo mi zle :-) takže po dlhšej pauze ho vyskúšam v tvojom recepte. Ď




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia