Cícerovo-zemiaková tikka masala
Foto: blissofplants
Ahojte, do tohto receptu som použila tikka masala omáčku (nekupujem omáčky často ale občas prečo nie). Ak sa omáčkam vyhýbate, môžete ju nahradiť nasledovnými Zobraziť celý popisAhojte, do tohto receptu som použila tikka masala omáčku (nekupujem omáčky často ale občas prečo nie). Ak sa omáčkam vyhýbate, môžete ju nahradiť nasledovnými ingredianciami 》 1. garam masala - zmes indického korenia, 2. strúhaný zázvor, 3. paradajky v konzerve alebo čerstvé, 4. kokosové mlieko
Suroviny
(podľa vlastného výberu) |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
za hrsť |
|
200 g (namočený cez noc vo vode) |
|
1 l |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nakrájaný pór (používa sa cibuľa, ale nemala som) a papriku niekoľko minút.
- 2
Vmiešame nasekaný cesnak, paradajky, pridáme prepláchnutý vopred namočený cícer, zalejeme vodou a varíme prikryté zhruba 45 minút.
- 3
Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, mrkvu, omáčku tikka masala a varíme kým cícer a zelenina nezmäknú. Dochutíme podľa chuti.
Tiež cícer:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jeej ďakujem 🤗