Cícerovo-zemiaková tikka masala

blissofplants - fotkablissofplants, 28. apríla 2022

Ahojte, do tohto receptu som použila tikka masala omáčku (nekupujem omáčky často ale občas prečo nie). Ak sa omáčkam vyhýbate, môžete ju nahradiť nasledovnými ingredianciami 》 1. garam masala - zmes indického korenia, 2. strúhaný zázvor, 3. paradajky v konzerve alebo čerstvé, 4. kokosové mlieko

Suroviny

 (podľa vlastného výberu)
1/2 ks
2 strúčiky
1/2 ks
za hrsť
200 g (namočený cez noc vo vode)
1 l
200 g
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nakrájaný pór (používa sa cibuľa, ale nemala som) a papriku niekoľko minút.

  2. 2

    Vmiešame nasekaný cesnak, paradajky, pridáme prepláchnutý vopred namočený cícer, zalejeme vodou a varíme prikryté zhruba 45 minút.

  3. 3

    Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, mrkvu, omáčku tikka masala a varíme kým cícer a zelenina nezmäknú. Dochutíme podľa chuti.

Diskusia k receptu

farbuska
To je veru chutné jedlo. Občas robievam cícerové karí so zemiakovými koláčikmi. Možno by som zasa mohla urobiť a pridať recept. Sú to podobné chute v inej variácii.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha