Cícerovo-zemiaková tikka masala
Ahojte, do tohto receptu som použila tikka masala omáčku (nekupujem omáčky často ale občas prečo nie). Ak sa omáčkam vyhýbate, môžete ju nahradiť nasledovnými ingredianciami 》 1. garam masala - zmes indického korenia, 2. strúhaný zázvor, 3. paradajky v konzerve alebo čerstvé, 4. kokosové mlieko
Suroviny
(podľa vlastného výberu) |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
za hrsť |
|
200 g (namočený cez noc vo vode) |
|
1 l |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nakrájaný pór (používa sa cibuľa, ale nemala som) a papriku niekoľko minút.
- 2
Vmiešame nasekaný cesnak, paradajky, pridáme prepláchnutý vopred namočený cícer, zalejeme vodou a varíme prikryté zhruba 45 minút.
- 3
Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, mrkvu, omáčku tikka masala a varíme kým cícer a zelenina nezmäknú. Dochutíme podľa chuti.
Tiež cícer:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Jeej ďakujem 🤗