Foto: Pravda, Ivan Majerský
Recept na netradičný slávnostný dezert pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu Basmati varíme v šľahačke, kým nezmäkne. Keď je ryža mäkká, pridáme cukor a vanilku. Vanilkový struk vyberieme, v mixéri zmes rozmixujeme na sladkú kašu a necháme vychladnúť, potom odložíme do chladničky.
- 2
Do guľatej formičky na tanieri dáme trochu pudingu, prikryjeme krekerom, na to poukladáme maliny a zalejeme malinovým pyré. Položíme ďalší kreker a zakryjeme ho ďalšou vrstvou ryžového pudingu.
- 3
Povrch dezertu posypeme kávou, ozdobíme malinami a mätou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu