
Foto: Pravda, Ivan Majerský
Recept na netradičný slávnostný dezert pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
30 g |
|
0,5 l |
|
1 ks |
|
60 g |
|
1 hrsť |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ryžu Basmati varíme v šľahačke, kým nezmäkne. Keď je ryža mäkká, pridáme cukor a vanilku. Vanilkový struk vyberieme, v mixéri zmes rozmixujeme na sladkú kašu a necháme vychladnúť, potom odložíme do chladničky.
- 2
Do guľatej formičky na tanieri dáme trochu pudingu, prikryjeme krekerom, na to poukladáme maliny a zalejeme malinovým pyré. Položíme ďalší kreker a zakryjeme ho ďalšou vrstvou ryžového pudingu.
- 3
Povrch dezertu posypeme kávou, ozdobíme malinami a mätou.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
Diskusia k receptu