Foto: methi
Suroviny
250 ml |
|
150 ml |
|
|
|
2 ks |
|
2 PL |
|
|
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
150 ml |
|
1/3 ČL |
|
|
|
Na dokončenie: | |
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
niekoľko |
|
Postup
-
1
V mensom hrnci zohrejeme lyzicu oleja. Pridame koriandrove semena a susene chilli papricky. Poprazime na silnom ohni do hnedkava, ale dajte pozor, aby nezhoreli. Oprazene dame na tanierik trocha vychladnut.
- 2
Vychladnute dame do mixera/mlynceka a s asi 1 lyzicou vody rozmixujeme na hustu pastu. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.
- 3
Vo vacsom hrnci zohrejeme olej. Pridame nakrajanu cibulu a na silnom ohni ju prazime do makka. Potom pridame nakrajane paradajky a nastruhany cesnak a zazvor a na silnom ohni restujeme, kym sa paradajky nerozpadavaju.
- 4
Aj tuto zmes, ked troska vychladne rozmixujeme na kasu, ale bez pridavania vody. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.
- 5
Ten isty hrniec, v ktorom sme restovali cibulu a paradajky dame na ohen. Pridame hrach a kukuricu a zalejeme vodou len tolko, aby boli pod hladnou. Privedieme k varu, pridame kurkumu a varime na stredne silnom ohni 2 minuty.
- 6
Potom pridame rozmixovane koriandrove semienka s chilli paprickami a premiesame. Nechame minutku varit. Dalej pridame cibulovo-paradajkovu zmes, premiesame a znova asi 2 minuty varime.
- 7
Pridame kokosove mlieko, sol a garam masala. Premiesame a nechame varit dalsie 2 minuty.
- 8
V mensom hrnci (ktory ste pouzili, na oprazenie koriandrovych semien a chilli), si zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienko a nechame prasknut. Pridame kari listocky a nechame prasknut. Toto spolu s ghee vylejeme do kari (pekne vam to zasyci). Premiesame, kari nechame v zakrytom hrnci 10 minut postat a podavame s dusenou ryzou a vyprazenymi Pappadum plackami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu