Hrachovo-kukuricové karí

methi - fotkaMethi, 3. decembra 2013 8:01
Ďalšie recepty »
Hrachovo-kukuricové karíFoto: methi

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V mensom hrnci zohrejeme lyzicu oleja. Pridame koriandrove semena a susene chilli papricky. Poprazime na silnom ohni do hnedkava, ale dajte pozor, aby nezhoreli. Oprazene dame na tanierik trocha vychladnut.

  2. 2

    Vychladnute dame do mixera/mlynceka a s asi 1 lyzicou vody rozmixujeme na hustu pastu. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

  3. 3

    Vo vacsom hrnci zohrejeme olej. Pridame nakrajanu cibulu a na silnom ohni ju prazime do makka. Potom pridame nakrajane paradajky a nastruhany cesnak a zazvor a na silnom ohni restujeme, kym sa paradajky nerozpadavaju.

  4. 4

    Aj tuto zmes, ked troska vychladne rozmixujeme na kasu, ale bez pridavania vody. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

  5. 5

    Ten isty hrniec, v ktorom sme restovali cibulu a paradajky dame na ohen. Pridame hrach a kukuricu a zalejeme vodou len tolko, aby boli pod hladnou. Privedieme k varu, pridame kurkumu a varime na stredne silnom ohni 2 minuty.

  6. 6

    Potom pridame rozmixovane koriandrove semienka s chilli paprickami a premiesame. Nechame minutku varit. Dalej pridame cibulovo-paradajkovu zmes, premiesame a znova asi 2 minuty varime.

  7. 7

    Pridame kokosove mlieko, sol a garam masala. Premiesame a nechame varit dalsie 2 minuty.

  8. 8

    V mensom hrnci (ktory ste pouzili, na oprazenie koriandrovych semien a chilli), si zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienko a nechame prasknut. Pridame kari listocky a nechame prasknut. Toto spolu s ghee vylejeme do kari (pekne vam to zasyci). Premiesame, kari nechame v zakrytom hrnci 10 minut postat a podavame s dusenou ryzou a vyprazenymi Pappadum plackami.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist