Zemiaky s rímskou rascou

methi - fotkamethi, 10. novembra 2013
Zemiaky s rímskou rascou
Foto: methi

Jeera Aloo.

Suroviny

5 ks
1,5 ČL
1/3 ČL
1/3 ČL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ale aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kocky.

  2. 2

    Vo woku zohrejeme olej, oheň zmiernime. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvinúť jej vôňu. Pozor, aby neprihorela.

  3. 3

    Pridáme nakrájané zemiaky, oheň znova zvýšime. Pridáme kurkumu, čili korenie a soľ a premiešame. Zemiaky opekáme 2 minúty.

  4. 4

    Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Oheň vypneme a wok odstavíme bokom.

  5. 5

    Pridáme nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a wok zakryjeme. Necháme 10 minút odležať.

  6. 6

    Môžeme podávať s indickými plackami alebo ako prílohu ku kari a ryži.

Diskusia k receptu

abul
Pekný recept. Určite vyskúšam chuť rímskej rasce na zemiakoch.
alex37
pri najbližšej príležitosti kupujem vňaťku koriandru, bez toho to nebude ono:-)
tigriske
dakujem, Methi! ten recept s mungo fazulkami iste vyskusam, aj ich mam doma a nevedela som co s nimi :-) a skusim si zohnat aj cierne sosovicky na povodny recept.
frezia
Pekny recept, cerstvy koriander mam, dnes to urobim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia