Fazuľa po Indicky

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 16. februára 2011

šampiňóny, pór, fazuľa, červená paprika kápia, maslo, korenie, mletá rasca, zelený hrášok, kešu, olej, soľ, kyslá somtana (alebo smotana na varenie)

2-4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, (menší)
4 ks, čerstvé
1 ks
1 ks (malý), sterilizovaný alebo čerstvý
1 ks
1 ks, (1 kelímok)
 alebo indicke garam
80 g




Postup

  1. 1

    Suroviny

    Fazuľa po Indicky - obrázok 1
  2. 2

    šampiňóny nakrájame na mesiačiky, pór na kolieska. Na panvici rozpálime trošku olivového oleja a pridáme šampiňóny pór a trošku masla, rascu drvenú a soľ. podlejeme troškou vody alebo pivom.Dusíme 5-7 min. šampiňóny musia byť mäkké a pór udusený do sklovita.

    Fazuľa po Indicky - obrázok 2
  3. 3

    Prídáme kešu oriešky, zamiešame a dusíme 3-5 min. Občas premiešame.

    Fazuľa po Indicky - obrázok 3
  4. 4

    Kápiu nakrájame na rovnomerné pásiky a pridáme k zmesi. Dusíme 3-5 min. Podlejeme troškou vody alebo pivom. Občas premiešame aby sa nám zmes nepripiekla.

    Fazuľa po Indicky - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme hrášok 2-3 krát premiešame.

    Fazuľa po Indicky - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme strilizovanú fazuľku s čilli omáčkou. 2-3 krát premiešame.

    Fazuľa po Indicky - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec pridáme kyslú somotanu.

    Fazuľa po Indicky - obrázok 7
  8. 8

    Zľahka premiešame, dochutíme koreninami podľa uváženia. Ešte 1 minutku podusíme a môžeme papať. Podávame s ryžou alebo samostatne alebo s pečivom. Dobrú chuť.

    Fazuľa po Indicky - obrázok 8

Diskusia k receptu

babidka
az mi bolo luto , ked som prisla k poslednemu obrazku - take krasne farebne a nakoniec obycajny obrazok :-) ale vsetko je tam dobre, takze aj fazulka musi chutit vyborne :-)))))
honestka
robievam podobne ako prilohu s tym, ze medzi zeleninu nastruham zeler, ktory prida pikantnu chut, oriesky posekam a 7,8 bod vynecham; na tanier sa prida lyzicka Crème fraiche. je to vynikajuce aj ako samostane jedlo, hlavne, ked je upeceny cerstvy chlebik natrety trebarz s pecienkovou mastickou.
agora
a keby nebolo kešu, ale napr. slané arašidy vadilo by? (lebo nemám kešu a nechce sa mi ísť kúpiť a keď som mala aj tak boli solené). A vyzerá to veľmi dobre...
evanaaa
Babidka, možno by to šlo aj bez smotany, a lahodilo by to oku, dobre to vypadá.
zabiatko66
Určite, asi by to bolo aj krajšie na tanieri. Musím aj tak vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia