šampiňóny, pór, fazuľa, červená paprika kápia, maslo, korenie, mletá rasca, zelený hrášok, kešu, olej, soľ, kyslá somtana (alebo smotana na varenie)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks, (menší) | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks, čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks (malý), sterilizovaný alebo čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks, (1 kelímok) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| alebo indicke garam | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny
                                                     - 
                                                    2
                                                    
šampiňóny nakrájame na mesiačiky, pór na kolieska. Na panvici rozpálime trošku olivového oleja a pridáme šampiňóny pór a trošku masla, rascu drvenú a soľ. podlejeme troškou vody alebo pivom.Dusíme 5-7 min. šampiňóny musia byť mäkké a pór udusený do sklovita.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Prídáme kešu oriešky, zamiešame a dusíme 3-5 min. Občas premiešame.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Kápiu nakrájame na rovnomerné pásiky a pridáme k zmesi. Dusíme 3-5 min. Podlejeme troškou vody alebo pivom. Občas premiešame aby sa nám zmes nepripiekla.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Potom pridáme hrášok 2-3 krát premiešame.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pridáme strilizovanú fazuľku s čilli omáčkou. 2-3 krát premiešame.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Nakoniec pridáme kyslú somotanu.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Zľahka premiešame, dochutíme koreninami podľa uváženia. Ešte 1 minutku podusíme a môžeme papať. Podávame s ryžou alebo samostatne alebo s pečivom. Dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu