Foto: zabiatko66
šampiňóny, pór, fazuľa, červená paprika kápia, maslo, korenie, mletá rasca, zelený hrášok, kešu, olej, soľ, kyslá somtana (alebo smotana na varenie)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks, (menší) |
|
4 ks, čerstvé |
|
1 ks |
|
1 ks (malý), sterilizovaný alebo čerstvý |
|
1 ks |
|
1 ks, (1 kelímok) |
|
|
|
|
|
alebo indicke garam |
|
|
|
80 g |
|
|
Postup
-
1
Suroviny
-
2
šampiňóny nakrájame na mesiačiky, pór na kolieska. Na panvici rozpálime trošku olivového oleja a pridáme šampiňóny pór a trošku masla, rascu drvenú a soľ. podlejeme troškou vody alebo pivom.Dusíme 5-7 min. šampiňóny musia byť mäkké a pór udusený do sklovita.
-
3
Prídáme kešu oriešky, zamiešame a dusíme 3-5 min. Občas premiešame.
-
4
Kápiu nakrájame na rovnomerné pásiky a pridáme k zmesi. Dusíme 3-5 min. Podlejeme troškou vody alebo pivom. Občas premiešame aby sa nám zmes nepripiekla.
-
5
Potom pridáme hrášok 2-3 krát premiešame.
-
6
Pridáme strilizovanú fazuľku s čilli omáčkou. 2-3 krát premiešame.
-
7
Nakoniec pridáme kyslú somotanu.
-
8
Zľahka premiešame, dochutíme koreninami podľa uváženia. Ešte 1 minutku podusíme a môžeme papať. Podávame s ryžou alebo samostatne alebo s pečivom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu