
Plnené pečené prasiatko (bôčik)
Dnes som zase zvolil tepelnú úpravu mäska konfitovaním. Chcel som využiť ochutenú masť z minulého konfitovania....

Slimáky po francúzsky
Takto upravené slimáčiky som jedla v jednom rodinnom penzióne vo Francúzsku. Recept som si bohužiaľ nestihla...

Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...

Pomarančový koláč
Mala som doma prezentáciu prípravkov, tak som upiekla koláčik, aby niečo bolo na pohostenie...

Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou
Môj Liebling miluje čokoládovú tortu a jeho krásna malá sestrička zase jahody, chcela som prekvapiť mojich...

Croque Monsieur
V preklade "Chrumkavý pán". Jedno z mojich najobľúbenejších jedál pre raňajky, desiatu... Pôvodný recept...

Pečené slimáky
Misku na slimáky si potrieme bylinkovým máslom, môžme dať aj trošku viac, do každej jamky...

Kačacie rillettes z pomalého hrnca
Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať...

Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami
Francúzske kura kŕmené kukuricou je úžasné, upiekla som ho na masle a na polosuchom bielom víne...

Kura pečené na keli s mrkvou
Perfektný chuťový zážitok z úplne jednoduchých surovín a korenín. To je tradičná francúzska kuchyňa. Zdroj:...

Kohút na víne po burgundsky
Recept je trošku náročný na prípravu, aj na čas, ale výsledok je úžasný...

Slovenské tiramisu
Tento skvelý zákusok robievame už dosť dlho, vždy ho pre niekoho koho chceme obdarovať. Je...

Jablkový crumble
NEBOJTE SA DĹŽKY RECEPTU. TO LEN JA SA RADA ROZKECÁVAM. :) Recept z ciest-francúzsko. Jedná pôvodne o...

Francúzsky slivkový flaugnarde
Francúzsky slivkový flaugnarde je variant tradičného čerešňového koláča francúzskych babičiek, clafoutis. Koláč sa podobá bublanine,...

Bravčové medailóniky s pomarančovou omáčkou s estragónom
Nechajte sa prekvapiť netradičnými chuťami, vyskúšajte špecialitu z londýnskych reštaurácií....

Parížske rezne
Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...

Rajčinový koláč z Provensálska
Tarte á la tomate. Tento elegantný, tradičný rajčinový koláč má jemnú, veľmi chutnú náplň....

Lahodná čokoládová pena
Jednoduchý a dokonale chutný dezert ako z francúzskej cukrárne, to je naša čokoládová pena. Doplnili...

Boeuf Bourguignon podľa Julie Child
Ide o pracný a veľmi náročný klasický recept francúzskej kuchyne, ktorý práve Julie Child doviedla k...

Francúzsky čokoládový koláč
Mám ho od kolegyne, ktorej dcéra žila vo Francúzsku a tak je snáď autentický. Mám...

Plnený zajačí chrbát
Viem, že králičie stehná sú ľahšie na prípravu, no ja osobne preferujem chuť a textúru...

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Čerešňový clafoutis
Táto bublanina na francúzsky spôsob je naozaj úžasná. Keď ju raz ochutnáte, určite nie posledný...

Lemon Butter Chicken citrónovo-maslové kura
Recept som našla na stránke Damp Deliciosus, je to citrónovo - maslové kura. konkrétne kuracie...

Rebarborový tarte tatin so škoricou
Tarte tatin je šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako...

Foie gras s gaštanovou omáčkou
Základ receptu je z letáčika pribaleného ku gaštanom. Ja som si mierne upravila množstvá surovín na...

Syrová misa
Obložená misa pre milovníčky a milovníkov syrov. Toto nepovažujte za recept, ale skôr za inšpiráciu...

Ratatouille
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.

Ultra čoko torta
Naozajstná, pravá, nefalšovaná čokoládová torta. A keď píšem "čokoládová", tak myslím "čokoládová", ...

Avokádovo-tuniaková nátierka
Túto nátierku robievam na zelený štvrtok, je zelená od avokáda a byliniek, recept som pred...

Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...

Černicovo-citrónové friands
Friand - je biele čajové pečivo, pôvodom z Francúzska. Veľmi obľúbený je v Austrálii a...

Celozrnné grissini s ľanovými semiačkami
Len pred pár dňami som sa vrátila z potuliek francúzskou Provence. Ešte vo mne stále rezonujú...

Karfiolová krémová polievka
Karfiol, mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody....