Rajčinový koláč z Provensálska fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 7. septembra 2013
Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept)
Foto: eruska25

Tarte á la tomate. Tento elegantný, tradičný rajčinový koláč má jemnú, veľmi chutnú náplň. Jej príprava chvíľu trvá, nie je však nijak obtiažna a určite stojí za námahu. Používa sa cesto pate brisée, ktoré vo Francúzsku dostať kúpiť hotové. Dá sa pripraviť aj doma. Mám naň aj recept, ale neriskovala som. Kúpila som lístkové cesto a zamerala som sa na náplň.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
8 ks
2 ČL
60 g
Náplň:
2 PL
500 g
150 g
1 ČL
3 strúčiky
400 g
2 PL
2 ks
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rajčiny povaríme, ochladíme, olúpeme a potom nakrájame na plátky.

    Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, anglickú slaninu a dusíme 15 minút.

    Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cukor, cesnak, krájané olúpané rajčiaky z konzervy bez nálevu a pretlak, varíme 10 minút. Podľa potreby aj viac, kým sa neodparí tekutina. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

    Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru vyhrejeme na 200 st. C. Okrúhlu formu / ja som mala s priemerom 35 cm / vytrieme maslom. Cesto vyvaľkáme, dáme do formy, aby bolo aj po bokoch a popicháme vidličkou.

    Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vajcia rozšľaháme v miske, osolíme, opepríme, pridáme oregano alebo majoránku a vmiešame do zmesi v panvici. Náplň rozotrieme na cesto.

    Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na náplň poukladáme plátky rajčín, posypeme strúhaným syrom a tymiánom. Pečieme 30 minút.

    Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláč necháme pred podávaním 3 - 5 minút chladnúť.

    Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Múčne jedlá, Francúzska kuchyňa, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

palokuchki
Vyzera to dobre. Moze to byt naozaj chutne. Len sa chcem spytat ci sa to cesto dobre prepieklo. Nie je ho treba najprv predpiect bez plnky? Recept si ukladam do KK.
eruska25
Originál cesto pate brisée sa predpeká. Ja som použila lístkové cesto a nepredpiekla som ho. Po upečení koláča bolo dostatočne prepečené.
jan1950
Vyzera to krasne a urcite aj tak chuti.prajem ti pekny den.
ipon
opepríme, poperdíme alebo okoreníme čiernym korením?
nataly111
vyzerá to chutne, ale mňa by zaujímal aj ten recept na to pravé cesto pate brisée....nedal by sa dodatočne pridať?...ďakujem