Francúzsky čokoládový koláč

hanina - bez fotkyhanina, 11. decembra 2011

Mám ho od kolegyne, ktorej dcéra žila vo Francúzsku a tak je snáď autentický. Mám pokazený foťák - takže foto nemám. Niekedy nezašľahávam čokoládu, ale ju po lyžiciach pridávam rovno do formy, tak, aby sa nezliala dokopy, alebo priamo vo forme premiešam. Potom má koláč zaujímavý, mramorový vzhľad. Je to rýchlovka ku kávičke.

Suroviny

200 g
200 g
150 g
80 g
4

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu s maslom rozpustiť vo vodnom kúpeli - dobre premiešať.

  2. 2

    Vajíčka s cukrom vyšľahať do peny, pridať múku a po lyžiciach zašľahať čokoládu. Vyliať na vymastenú a vysypanú tortovú formu.

  3. 3

    Elektrickú rúru predhriať na 200 stupňov a piecť približne 25 minút.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Si si istá, že to nie je recept na žlčníkový záchvat? Toľko čokolády a tuku a 80 g múky? Ako sa hovorí v Trnave, na hubu určite dobrý, ale tie možné následky...... Asi radšej odolám, aj keď ťažko.

Pridaj komentár k receptu: