Parížske rezne

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

4 ks
3 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich. Vyberieme z vrecka, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Vajíčka s bylinkami (petržlen, bazalka, rozmarín) vyšľaháme vidličkou. Na panvici zohrejeme olej.

  3. 3

    Rezne obalíme v múke, namočíme do vajíčok a v horúcom oleji vypražíme z oboch strán dozlata. Rezne podávame ozdobené plátkom citrónu. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky a na masle dusená mrkva.

Diskusia k receptu

Vymazať
mike200
Pravé parížske rezne sa pripravujú výlučne z teľacieho mäsa. Rezne pripravené z iných druhov mäsa je možné nazývať iba ako rezeň pripravený na parížsky spôsob- nepravý , alebo a la parížsky rezeň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia