Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou fotorecept

pusta - fotkapusta, 5. mája 2014
Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept)
Foto: pusta

Môj Liebling miluje čokoládovú tortu a jeho krásna malá sestrička zase jahody, chcela som prekvapiť mojich najmladších a najmilších oboch, tak som pripravila k Zobraziť celý popisMôj Liebling miluje čokoládovú tortu a jeho krásna malá sestrička zase jahody, chcela som prekvapiť mojich najmladších a najmilších oboch, tak som pripravila k jeho 12. narodeninám čokoládovú tortu, ale z bielej čokolády a k nej jahodovú omáčku. Bola to sladká bodka za slávnostným narodeninovým obedom oslávenca a ešte sladšia bola pusa oboch detí :-)

6 osôb/1 dávka
porcií
10 minút
príprava
10/20 minút
na 60-70 °C

Suroviny

250 g
300 ml
3 plátky
Jahodová omáčka:
250 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravila som bielu čokoládu,...

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...želatínu v plátkoch,...

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ....čokoládu som nalámala na malé kocky do hrnca,...

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zaliala som ju pripravenou sladkou smotanou a dala som ju zohriať na najmiernejší plameň.

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa zahrievala smotana s čokoládou, namočila som 3 plátky želatíny do 3 PL studenej vody a nechala som ju asi 10 minút nabobtnať.

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Za stáleho miešania pri pomalom zahrievaní nad miernym plameňom sa v smotane úplne rozpustila biela čokoláda za 10 minút, /nevariť, nenechať zovrieť!!! - len ako ked robíte čokoládovú polevu Ganache/ v jednoliatu hmotu,...

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ..do ktorej som pridala nabobtnanú a poriadne vyžmýkanú želatínu, ktorú som nechala za stáleho miešania úplne rozpustiť v teplej mase.

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naliala som zmes do tortovej formy o priemere 20 cm.

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po chvíli som však zistila, že zospodu čokoládová hmota vyteká, tak som všetko preliala do malého pekáčika o veľkosti 28x18 cm, vrstva torty bude síce nižšia, ale bude sa dať krájať po stuhnutí zmesi rovnako trojuholníky. Môžete zmes naplniť do ramequiniek alebo iných vhodných formičiek. Po vychladnutí som dala pekáčik s čokoládovou tortou stuhnúť na noc do chladničky na 12 hodín, minimum potrebnej doby je 4 - 6 hodín.

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Jahody som umyla poriadne v studenej vode, odstopkovala som ich a pokrájala na menšie kúsky.

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Polovicu pokrájaných jahôd aj so šťavou som dala do hrnca s práškovým cukrom,..

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...rozmixovala som ich ponorným mixérom na hladké pyré...

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...varila som ich pomaly za stáleho miešania na najmenšom plameni asi 20 minút,...

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...kým zmes nezhustla takmer do konzistencie želé, vypla som plameň a...

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ..vložila som druhú polovicu jahôd, ktoré sa v zbytkovom teple už len prehriali.

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Ked zmes úplne vychladla, preliala som ju do misky, prikryla potravinárskou foliou a dala som hotovú jahodovú omáčku vychladiť do chladničky.

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Tortu z bielej čokolády som servírovala s jahodovou omáčkou a kakaovými Zebra tyčinkami, zvlášť som dala v miske čerstvo ušľahanú tuhú šľahačku, aby si každý nabral podľa chuti, veľmi dobre odľahčí sladkú tortu a aj jahodovú omáčku. Recept pochádza z mojej zbierky z francúzskej kuchyne, odporúčam vrelo vyskúšať - Dobrú chuť prajem :-)

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Je to nenáročná a veľmi chutná torta z bielej čokolády, vhodný pre deti, ale vynikajúca maškrta aj pre dospelých a ten sladký úprimný bozk oboch detí ma blažil na srdci :-)

    Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

obor123
@pusta , veľmi pekná torta a pevne verím,že aj veľmi chutná. Vnúčatám prajem veľmi veľa krásamých chvíľ.
luss44
milá @pusta , toto je presne niečo pre moju dcéru, zbožňuje bielu čokoládu a jahody :) Vyzerá to veľmi dobre, musíme vyskúšať. Vdaka za rcp.
jamarlen
iste chutné, len nechápem, prečo vhodné pre deti…..niežeby im to nechutilo…...
pusta
@jamarelen , nerozumiem, čo nechápeš?
väčšinou v torte alebo zákuskoch nájdeš rum alebo iný alkohol, tu sa však nenachádza a nie je alkohol ani v ovocí - preto vhodné pre deti :-)
to vieš, že im i nám chutilo :-)
dakujem.
pusta
@luss44 , ak tvoja milá dcéra zbožňuje bielu čokoládu a jahody, potom je to ideálna kombinácia, vyzerá to veľmi dobre a aj to tak chutí.
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem.
pusta
@obor123 , to ale nie sú moje vnúčatá, tie moje sú už dospelé :-)
sú to vnúčatá mojej sestry a pravnúčatá mojich drahých rodičov, môj prasynovec a praneter, naši najmenší v rodine - veľmi sa ľúbime navzájom. :-)
srdečne dakujeme za tvoje krásne želanie, ako aj za peknú pochvalu.
si veľmi milá :-)
Prajem ti krásny deň!
pusta
@janara , je vynikajúca, veľmi rýchlo sa minula :-)
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty.
dakujem.
svedka
@Pusta mila,ja sa teraz snazim trochu vareske vyhybat,mam prisnu dietu :D Ale toto co si mi ty urobila?Ved som si zaslintala cely notebook :)
pusta
milá@svedka , taký jeden kúsok torty s jahodovou omáčkou a so šľahačkou iste nemôže uškodiť :-)
predsa to nie je každý deň a ani niekoľkokrát za deň :-)
nemusíš byť na seba taká prísna, si mladučká, vytancuješ, vyskáčeš...
dakujem za pochvalu.
svedka
@pusta mila,keby to bolo kvoli postave,nepoviem...len zdravotne problemy a uz beztak mi hrozi teraz spital na par dni :) Ale to je jedno,zatial si predstavim chut a to si pis,ze potom zarobim na dvojitu :)
eviana
@pusta milá, tie Tvoje cukrárske diela... forma nič moc, ale tá chuť... ešte si živo pamätám závan leta v zime... toto muselo byť skvelé tiež, verím, že drobcom veľmi chutilo. Uložím a isto skúsim... tlieskam :)
Malá rada do budúcna - skús vystlať zvnútra tortovú formu potravinárskou fóliou - nevytešie a ešte sa to aj fajne z formy vyberie :)
pusta
@eviana , táto torta ani nemôže mať nejakú extra formu, ako by si možno chcela, nie je z ničoho iného, ako z bielej čokolády, sladkej smotany a želatíny, neobsahuje žiadne cesto, podklad z drvených keksov alebo krehkého cesta, nie je ničím plnená a ani sa sama o sebe ničím neozdobuje, dáva sa vyniknúť práve jej chuti a môže sa vhodne doplniť niečím vedľa, ako je šľahačka na odľahčenie a chuťovo zase harmonizujúca jahodová omáčka, s ktorými tvorí celok.
Moja torta Závan leta v zime má úplne iný charakter a aj chuťovo je to niečo úplne iné :-)
tvoja rada s potravinovou fóliou ma tiež napadla, ale už bolo neskoro, tortová forma bola úplne nová, kúpená na tento účel a zradila ma, tak som sa vynašla, ako sa v danej chvíli práve dalo.
drobcom teda veľmi chutilo, vedia byť nepríjemne kritickí a úprimní až nekompromisne, ale teraz povedali: "Iby, ty robíš samé fajnové špeci veci, tortička je mňam-mňam, super" :DDD
som rada, že si si rp uložila a dakujem za úprimnú pochvalu :-)
denyany
Aj moja dcéra priam zbožňuje bielu čokoládu. Práve sa chystá do Anglicka, tak ju možno prekvapím pred odchodom.:-)
pusta
@denyamy , však vyskúšaj, iste tvoju milú dcéru nielen prekvapíš, ale aj potešíš, ak zbožňuje bielu čokoládu.
tí moji sa mohli utĺcť za touto tortou, tak veľmi im chutila. :-)
dakujem.
Pekný deň Ti prajem :-)
pusta
milá@svedka , prajem ti, aby sa tvoje zdravotníé problémy vyriešili veľmi rýchlo a potom ti želám dobrú chuť k tej dvojnásobnej dávke tejto vynikajúcej torty :-)
eviana
@pusta , nakoľko aj moji chlapi sú milovníci bielej čokolády a ja zasa jahôd, odhodlala som sa spraviť túto tvoju "tortu".
Použila som potravinársku fóliu:



Táto finta sa mi osvedčila, nič mi nevytekalo, torta krásne stuhla, drží si tvar aj bez korpusu a ľahko som ju mohla z formy vybrať a servírovať.
Nejde o mousse, preto by som konzistenciou túto "tortu" prirovnala pudingu, alebo panna cotte či želatinou stuženej ganache... myslím, že by to chcelo ešte trošku viac želatiny, aby bola tuhšia. Alebo - ako v závere aj sama píšeš - ju v tejto forme bez korpusu servírovať do formičiek, alebo ideálne do skla, nie v rezoch. Pretože torta v pravom slova zmysle to nie je.
No ale chuť je naozaj famózna, veď sú v nej samé skvelé suroviny... sladučká čokoláda, jemná smotana na šľahanie a moje milované jahody... Chuť je naozaj božská.


pusta
@eviana , to je skutočne torta z francúzskej kuchyne, jej originál názov je "Gateau au chocolat"= v preklade Torta z čokolády :-). torty nemusia byť iba tradičné a klasické, aké poznáme my u nás, ale sú sú rôzne.
ja som len chcela priblížiť v postupe konzistenciu, aká bude v príprave, ked sa rozpustí biela čokoláda, prirovnala som ju k francúzskej čokoládovej poleve Ganache, po pridaní želatíny a stuhnutí masy to však Ganache rozhodne nie je.
vznikne torta takej konzistencie, ako som napísala ja a potvrdila si aj ty. nabudúce tiež pridám ešte 1 plátok želatíny ev. 2, lebo je pomerne mäkká, ale taká má pôvodne byť. Tými ramequinkami, ev. formičkami som mala na mysli menšie tvary, teda jednotlivé porcie, ktoré netreba krájať, ale samozrejme ich treba vyklopiť :-) zabudla som uviesť.
no a jasne, že sa odľahčuje podávaním šľahačky k torte, lebo je pomerne sladká, tú jahodovú omáčku som pridala len preto, lebo naša krásna malá čečetka zbožňuje jahody, nech si príde na svoje aj ona na bratových narodeninách :-) potešila si ma, že si túto tortu odskúšala a že vynikajúco chutila.
dakujem za vyskúšanie, pekné hodnotenie i nádherné foto, ktoré si pridala.
tiginko
krásna fotka @eviana , tie jahody nemajú chybu, nehovor, že si ich neprifarbovala :-)
eviana
Pre úplnosť by som ešte doplnila slovo - Gateau au chocolat BLANC. Sama dobre vieš, že výraz Gateau au chocolat je všeobecné pomenovanie pre torty s použitím čokolády, nie len názov pre túto tvoju:  fr.wikipedia.org/wiki/G%C3%A2teau_au_chocolat...

Viem - aj ako staromil :), že torty nemusia byť iba tradičné a klasické, aké poznáme my u nás. Mám svoj vek a na svet pozerám s otvorenými očami aj dušou a nové trendy v gastronómii ma tiež zaujímajú.
Pochopila som tvoje prirovnanie ku ganache. Veď nepíšem, že táto tvoja "torta" je ganache, ale píšem, že mi konzistenciou pripomína puding alebo panna cottu, ci želatínou stuženú ganache.
Korpus tejto torte (podľa tohto tvojho receptu) zabezpečí to, že sa bude dať pekne naberať a nebude sa roztekať zo spodu. Napriklad:
 encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTa-jdXlNRCl16agmoSaQ...


Toľko moje dojmy a skúsenosti po jej vyskúšaní. Myslím, že by to prípadní záujemcovia o ňu mali vedieť, preto dúfam tieto moje slová neberieš ako urážku tvojej osoby alebo tvojej kuchyne.
A opakujem... jej chuť je naozaj neskutočná, v spojení s jahodami dokonalosť sama :)
alex37
@eviana , tak teda toto si rozbalila , tvoja torta vyzerá prekrásne
si umelkyňa, či už v kuchyni alebo pri foťáku, určite si tomuto receptu pomohla posunúť sa o level vyššie :-) krása :-)
eviana
@tiginko , jasnačka, že som ich neprifarbovala, veď boli skvelé čerstvo odtrhnuté (pred pár dňami v Tescu :)).
Inak, ja som v nich toľko šťavy nemala - vidíš @pusta , z čoho máš toľko šťavy na obrázku č. 11? Pretože o vode nepíšeš. Ja som dala čerstvé umyté jahody do hrnca, zasypala cukrom a žiadna šťava tam nebola. A nebolo treba 20 minút aby omáčka stuhla do takmer konzistencie želé.
eviana
@alex37 , ďakujem, ale veď ja som len použila trošku "sedliackeho staromilského" rozumu - vystlala som formu potravinárskou fóliou, aby nič nevytekalo a drzalo tvar :) O ostatné sa postarali krásne jahody a relatívne dobrý foťák v mobilnom telefóne :)
pusta
@eviana , omyl, žiadnu vodu som nepridávala, to je šťava z jahôd, mala som iný druh jahôd ako ty, čo je jasne vidieť rozdiel medzi mojimi a tvojimi jahodami, z toho vyplýva aj iný čas varenia :-) a varila som 20 minút, ako som písala, lebo som chcela mať konziistenciu ako želé.
nemusíš tu byť za frajerku s tou potravinárkou fóliou, poznám to skôr ako ty, možno aj o 25 rr,jednoducho som na to zabudla, písala som už o tom, prečo som to riešila ako riešila a tvar mi to držalo aj tak, mám silikonový nôž, ktorým môžem krájať priamo na plechu a aj silikonovú lopatku, ktorou z toho plechu môžem aj priamo vyberať, len pre tvoje info :-)
dakujem za tvoje milé komentáre k môjmu receptu, iste sa mnohým zídu, aj ked nebudú práve staromilmi :-)
tvoje dielko, teda tvoju tortu a tvoju jahodovú omáčku som už raz pochválila, i pekné fotky. pochválim aj teraz, lebo sú nádherné.
pusta
@eviiana , nio prepáč, že som nenapísala celý názov, prdpokladala som, že ty francúzštinu ovládaš :-)
dakujem ti za doplnenie pre neznalých.
a pekne ťa poprosím, prestaň otravovať s tým, že si staromil, ked ja som ťa tak nikdy neoznačila a nespamuj môj recept. radšej pridaj svoju vlastnú verziu ako svoj recept.
dakujem.
pusta
@alex37 , nuž aký vyšší level? potravinová fólia? to vystieľanie formy touto foliou predsa nie je žiadna novinka :-)napísala som, že som danú situáciu zvládla po svojom, jednoducho som ju tam zabudla dať, ale na plechu s nepriľnavým povrchom sa mi výborne krájalo silikonovým nožom a dobre vyberalo so silikonovou lopatkou.
ja tam teda žiaden rozdiel nevidím, áno omáčku a jahody má @eviana ostro -červenej krásnej farby,ale má aj iný druh jahôd.
alex37
@pusta , potr. folia s tym nem anic spoločné tvoja torta nemá výšku torty, je to plátok čokolády rezaný na trojuholník nemá ani výšku tých trubičiek, ale nie vždy sa nám všetko podarí, a prečo si nepriznať, že niekto niečo spravil lepšie vďaka nášmu receptu? ja mam z toho vzdy radosť ked niekoho inšpirujem a podarí sa mu dielko krajšie a lepšie ako mne :-) /nejde tu o žiadnu foliu, tu nepovazujem urcite za vyssí level/ :-) Aj moju tortu @eviana spravila krajšie ako ja ;-)
eviana
@pusta , bez invektív a osobných urážok... len som reagovala na tvoje slová, ktoré si mi napísala ako prvé k môjmu komentáru pod týmto receptom:

pusta, 7. mája 2014 o 07:01
@eviana , táto torta ani nemôže mať nejakú extra formu, ako by si možno chcela, nie je z ničoho iného, ako z bielej čokolády, sladkej smotany a želatíny, neobsahuje žiadne cesto, podklad z drvených keksov alebo krehkého cesta, nie je ničím plnená a ani sa sama o sebe ničím neozdobuje...
Len toľko, že vďaka tej potravinovej fólii mi z formy (pretože ani fungl nová forma nie je vodotesná) nič nevytieklo a tým pádom ostala forma zachovaná. Nič viac a nič menej.
Ja Tvoj recept nespamujem, touto Tvojou logikou by si Ty prespamovala polovicu varechy.
Staromil - ako som sa včera dozvedela v komentároch - sa stalo momentálne ďalším z obľúbených slov na vareche, aj preto som si ho dovolila použiť. Ale aké dovolila, od teba si dovolenie na vyjadrenie svojho názoru pýtať predsa nemusím, či?
pusta
@alex37 , predsa ja som už v postupe jasne uviedla, čo sa mi stalo, že ten plech je väčší a torta bude nižšia vo výsledku ako by mala byť, teda svoju chybu som priznala hned.
aj som sa @eviane podakovala za krásne foto i jej dielko.
nevidím preto v tom žiadne posunutie do vyššieho levelu, postupovala rovnako a tým, že tortovú formu vystlala foliou, nič jej nevytieklo, tortová forma má menší obsah ako plech, teda pochopiteľne bude torta vyššia.
pusta
@eviana , komentuj si čo chceš, kde a ako chceš, ale myslím si o tom svoje a v tom mi nemôžeš zabrániť ani ty a ani nikto iný.
kukulienka71
@pusta , ja bielu čokoládu nemám rada, pripadá mi čudne, tak isto ako biele jahody, ktoré som už tiež niekde videla vyšľachtené. To je ale moja chuť, poskytla si pekný recept pre jej milovníkov. @eviana správne použila potr.fóliu, čo ti nenapadlo asi v zhone,že tiekla forma, rýchlo si ju zachraňovala, ako sa dalo. Je dobre, že sa takto dá pridať vlastná skúsenosť, inému to iste pomôže, aj ked po konflikte s @evianou mám pocit, že si tu potrebuje dokazovať niečo ona :-) Pekný deň vám prajem :-)
kukulienka71
:-))nie, milá @jujoska ! ja sa snažím byť na strane spravodlivosti, ak si si nevšimla, odkedy som tu, na Vareche. Zastávam sa nespravodlivo stíhaných ;-) zostávam sama sebou, aj ked ma tu považujete za prevracača kabátov, či prečipovaného, či vystupujúceho pod iného nickom. Ale, samozrejme, to, kto je tým stíhaným, je len môj subjektívny dojem, ostatné považujem len za vaše špekulácie ;-)
pusta
@eviana , nemusíš mi opakovať, čo som napísala, som síce od teba o takmer štvrťstoročia staršia, ale až taká skleroťáčka zase nie som.:-)
dakujem za tvoju pozornosť, ktorú mi prejavuješ. hádam už stačilo, či?
pusta
@kukulienka , všetko je vec preferencie chutí, spokojne ak ti chutí niečo iné, si sprav, ako tebe chutí.
dakujem za tvoje komentíky.
pusta
@eviana , mysli si čo len chceš a píš si, čo len chceš, ale so mnou sa tu na vareche nepohádaš, keby si čo robila :-)
safran
jedna z Baru u Eviany, len v originále "Človek hromadného výskytu"?



pusta
@safran , dakujem, je to veľká pravda :-) inak Jara Filipa som poznala osobne, bývali sme jeden čas v jednom dome a chodil aj k nám domov, bol u nás veľmi rád, cítil sa s nami dobre.
yogicek
Súhlasím. Je to veľká pravda. Pasuje to na veľa ľudí tu na Vareche.
pusta
@tiginko , postreh, vieme, že v skicári sa dá prifarbovať :-)
ale poznám @evianu , ona by s k niečomu takému nikdy neznížila.
eviana
@yogicek , je to naozaj veľká pravda... veď práve preto som túto skvelú skladbu od Jara kedysi na Varechu vložila :)
yogicek
Milá @eviana
Keď si to tam vtedy vložila, bol som na Vereche, čo sa týka vkladania rcp. a komentárov krátko, tak som dosť dobre nevedel prečo. Teraz už viem. Pekný deň.
eviana
@yogicek , nič si z toho nerob, mam pocit, že ja som na tej úrovni bola do nedávnej nemenovanej kauzy... vtedy keď som to sem pridala som len nejasne niečo tušila, dnes už aj ja viem a veľmi presne a jasne. Aj Tebe pekný deň.
kukulienka71
milá @safran , myslím, že tebou pridaná skladba s výborným textom a interpretom sa takto minie účinku, lebo každý z nás má na mysli niekoho iného, komu by sa mala adresovať :-) ale ako pekná kultúrna vložka sa hodí. Záleží už len na tom - ktorom, čo si z nej zapamätá...
pusta
@3sandra3 , to teda je fakt bomba, som rada, že sa ti môj receptík páči :-)
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem ti za uznanie.
safran
prepáč ešte jeden spam pod Tvoj recept @Pusta , @Kukulienka - myslela som na všetkých, bez výnimky! - aj na seba .-) nemala to byť "kultúrna úderka" ;-) aj keď JF by sa s úvodzovkami stotožnil :-))) takže oponujem - neminie .-) @eviana a až teraz idem do TS
eviana
Ešte malá rada na záver ohľadom umývania jahôd: (zdroj web)
Umývajte ich len pod slabým prúdom tečúcej vody a to v množstvách, ktoré priamo spotrebujete. Následne ich nechajte chvíľku preschnúť v cedidle, alebo ich jemne osušte kuchynskou utierkou. Úplne nakoniec im odtrhnite zelenú stopku, ktorá pri umývaní zabraňuje vnikaniu vody a teda znehodnoteniu stredu plodu.

(toľko k "inému druhu jahôd" a možstvu "šťavy" na obrázku č. 11)
pusta
@eviana , dakujem za tvoju starosť, už si sa unúvala dosť na Fb na svojej stránke s mojim receptom, aj na stránke Bosorky v našej kuchyni, si veľmi milá ako šíriš môj dobrý recept, je od teba milé, že ma všade propaguješ :-)
cením si to a aj túto tvoju radu.
prajem ti Pekný deň!
dadikk
Mila @pusta , vyskusala som tvoj recept uz 2x za jeden tyzden, lebo mal VELKY uspech :-) Naozaj je SKVELYYYYYY !!!!!! Kazdy, kto ochutnal spieval ody :-D
no skusila som ho trochu vytunovat :-) na spodok tortovej formy som natlacila rozdrvene ovsene susuenky zmiesane s roztopenym maslom a na to som vyliala tuto Tvoju vybornu zmes bielej cokolady a smotany, no ubrala som jeden platok zelatiny.
pusta
Milá@daddik , teeeda si ma skutočne prekvapila, až 2x za uplynulý týždeň si spravila túto moju tortičku a výhradne podľa môjho postupu :-)
a vydarilo sa bez problémov i úžasne chutilo :-) vidíš, ani potravinovú fóliu si nepotrebovala, postačil podklad, ktorý som spomenula v komentároch vo svojej odpovedi, aj bola dostatočne vysoká a nič nevytieklo, konzistencia výborná, aj si mohla odobrať celý 1 plátok želatíny..
toho ten kontrast podkladu a torty je vynikajúci, mám odskúšané pri mojej torte Závan leta v zime :-)
dakujem za krásne hodnotenie, úžasnú pochvalu a skvelú správu.
Nech Ti /vám/ chutí moja Torta z bielej čokolády i nadalej!!!
dadikk
..a este som zabudla, ze aj jahodova omacka sa podarila :-), naozaj je toto velmi vydareny recept, mnam, palec hore :-)
pusta
Milá@daddik , tú jahodovú omáčku som pridala k torte sama od seba, aj som ju sama vymyslela, Tortu z bielej čokolády čokolády nielen chuťovo doplní, osvieži a dá pekný chuťový kontrast a šľahačka zase odľahčí.
som rada, že aj tebe sa jahodová omáčka vydarila :-)
teší a, že tento môj recept považuješ za naozaj veľmi vydarený, ako to píšeš :-)
dakujem za uznanie.
pusta
@3sandra3 , konečne vidím aj tvoju milú tvár <3 :-)))
vidím, že sa ti moja tortička úžasne vydarila i omáčka :-) (y)
videla som už aj link skôr, ako si pridala tieto nádherné fotky.
nesmierne ma teší, že vám chutilo :-)))
dakujem za všetko a želám Pekný večer!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia