Foto: aleana
Friand - je biele čajové pečivo, pôvodom z Francúzska. Veľmi obľúbený je v Austrálii a Novom Zélande. Základom sú mleté mandle, cukor, múka, vaječné Zobraziť celý popisFriand - je biele čajové pečivo, pôvodom z Francúzska. Veľmi obľúbený je v Austrálii a Novom Zélande. Základom sú mleté mandle, cukor, múka, vaječné bielky a maslo. Recept je jednoduchý. (zdroj - www.mimibazar.sk a web)
porcií
na 190 °C
Postup
-
1
Najprv si rozpustíme maslo na miernom plameni a necháme postáť. Potom si zmiešame suché ingrediencie - múku, práškový cukor, mleté mandle a citrónovú kôru.
-
2
Bielky si trochu rozšľaháme, aby nám vznikli bublinky (nie na sneh).
-
3
Rozšľahané bielky vlejeme do misy k suchej zmesi.
-
4
Dôkladne zamiešame, aby sa všetko spojilo.
-
5
Nakoniec prilejeme maslo a opäť dôkladne premiešame.
-
6
Friands sa pečú v špeciálnej forme s oválnymi otvormi. Keď ju nemáme, môžeme použiť aj formu na muffiny. Plníme asi do dvoch tretín do výšky. Pokladieme ľubovoľným ovocím podľa chuti, prípadne kúskami čokolády. Ja som dala mrazené černice.
-
7
Pečieme 20-25 minút v rúre vyhriatej na 190´C, do zlatohneda. Po upečení necháme chvíľu vo forme, potom vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.
-
8
Dobrú chuť!
Koláčiky chutia úžasne, robili sme so zaváranými čučoriedkami, úžasne čosi.
Veľmi rýchly a delikátny dezert.Chválim👍👍👍