Foto: diamontko
Takto upravené slimáčiky som jedla v jednom rodinnom penzióne vo Francúzsku. Recept som si bohužiaľ nestihla vypýtať, tak vychádzam iba z mojich chuťových pohárikov Zobraziť celý popisTakto upravené slimáčiky som jedla v jednom rodinnom penzióne vo Francúzsku. Recept som si bohužiaľ nestihla vypýtať, tak vychádzam iba z mojich chuťových pohárikov a odhadu, keďže sa mi to nezdalo príliš náročné na prípravu :-)
Postup
-
1
Slimáky vyberieme z konzervy, prelejeme v sitku vrelou vodou ( nie vriacou ), necháme odkvapkať.
-
2
lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčnej doske na cca 2mm. Rozkrájame na obdĺžniky ( ja som ich urobila 60 - toľko, koľko bolo slimákov * áno, slimáky som rátala :)))
-
3
Na každý obdĺžniček nanesieme bylinkové maslo , nemusíme šetriť - jedna rajo tuba vyjde na celé lístkové cesto aj s rezervou. A ja som ešte maslo aj trochu dosolila morskou soľou.
-
4
Do stredu každého obdlžníka vtlačíme do stredu masla slimáčika :)
-
5
Obdlžníky spojíme a na spodku zatlačíme, aby sa cesto spojilo = vytvoríme ulitku . Čo sa žĺtka týka, tak som ho dala do mištičky, aby som tam mohla po celom obvode ponamáčat ulitky. Ulitky potom poukladáme na olejom vymastený plech a pečiem vo vyhriatej rúre ( elektr.) na 200st. cca 20 min, kým nie sú ulitky pekne zlaté :)
-
6
Po dopečení už len pekne naaranžujeme a podávame , najlepšie ešte teplé :))
neviem ake bylinky tam boli, cosi ako pesto, citila som tam aj cesnak, prosim ta kde si kupila slimaky v konzerve?
Nonna : môže byť, aj keď ja by som sa obávala, či tam nebude tých výrazných chutí potom veľa :) Skôr by som pridala možno ešte ten prelisovaný cesnak do toho masla , maslo je same o sebe dosť aromatické
@hviezdi čkaz - no hoď ich mne nepohrdnem, naopak, hneď vymýšľam na ne recepis.
je to mnamka, ale mne najlepsie chutia zapecene v miske s vela cesnakovym maslom...