Slimáky po francúzsky

diamontko - fotkadiamontko, 8. augusta 2012
Slimáky po francúzsky
Foto: diamontko

Takto upravené slimáčiky som jedla v jednom rodinnom penzióne vo Francúzsku. Recept som si bohužiaľ nestihla vypýtať, tak vychádzam iba z mojich chuťových pohárikov Zobraziť celý popisTakto upravené slimáčiky som jedla v jednom rodinnom penzióne vo Francúzsku. Recept som si bohužiaľ nestihla vypýtať, tak vychádzam iba z mojich chuťových pohárikov a odhadu, keďže sa mi to nezdalo príliš náročné na prípravu :-)

Suroviny

1 malá konzerva
1 tuba
1 ks




Postup

  1. 1

    Slimáky vyberieme z konzervy, prelejeme v sitku vrelou vodou ( nie vriacou ), necháme odkvapkať.

    Slimáky po francúzsky - obrázok 1
  2. 2

    lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčnej doske na cca 2mm. Rozkrájame na obdĺžniky ( ja som ich urobila 60 - toľko, koľko bolo slimákov * áno, slimáky som rátala :)))

    Slimáky po francúzsky - obrázok 2
  3. 3

    Na každý obdĺžniček nanesieme bylinkové maslo , nemusíme šetriť - jedna rajo tuba vyjde na celé lístkové cesto aj s rezervou. A ja som ešte maslo aj trochu dosolila morskou soľou.

    Slimáky po francúzsky - obrázok 3
  4. 4

    Do stredu každého obdlžníka vtlačíme do stredu masla slimáčika :)

    Slimáky po francúzsky - obrázok 4
  5. 5

    Obdlžníky spojíme a na spodku zatlačíme, aby sa cesto spojilo = vytvoríme ulitku . Čo sa žĺtka týka, tak som ho dala do mištičky, aby som tam mohla po celom obvode ponamáčat ulitky. Ulitky potom poukladáme na olejom vymastený plech a pečiem vo vyhriatej rúre ( elektr.) na 200st. cca 20 min, kým nie sú ulitky pekne zlaté :)

    Slimáky po francúzsky - obrázok 5
  6. 6

    Po dopečení už len pekne naaranžujeme a podávame , najlepšie ešte teplé :))

    Slimáky po francúzsky - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
mnaaam, jedla som slimaky s bylinkovym maslom servirovane v ulitach,
neviem ake bylinky tam boli, cosi ako pesto, citila som tam aj cesnak, prosim ta kde si kupila slimaky v konzerve?
kuchticka
Mna by na ne nikto nenalakal, ale proti gustu (a chuti) ziadny disputat. Tak nech vam chuti :-))
nonna
Na takéto som ako dračica. Výborné!!! A čo keby sa k tým slimáčokom pridala ešte nejaká zeleninka, napr. kúsok pikantnej papriky a rajčiny alebo celera s cesnakom.....Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko pre ďalší širší svet.
diamontko
hej hej, slimáčiky sa dajú kúpiť v metre, ja som kúpila tieto vo FR ,ale nie je tam rozdiel :)
Nonna : môže byť, aj keď ja by som sa obávala, či tam nebude tých výrazných chutí potom veľa :) Skôr by som pridala možno ešte ten prelisovaný cesnak do toho masla , maslo je same o sebe dosť aromatické
nonna
Určite, dá sa aj len tak, ja mám rada šťavnaté jedlá s veľa zeleninou. Ohlas na FBčku už bol, takže recepis má úspech. Želám ho úprimne!
hviezdickaz
No zbohom :-D Mam doma jednu konzervu slimakov... Dost nevhodny darcek ;-) Hned by som ju niekomu dala,kto to chce ochutnat... ;-)
diamontko
jeej, dakujem Nonna :) tesi ma to moc! hadam to bude chutit aj tým, čo sa rozhodnú to vyskúšať :)
medulienka122
tak vidíš, Hviezdičkaz,ja neviem nikde dostať slimáky, a a už som si aj kúpila zapekaciu misku s tými "dierkami"... Milujem ich s cesnakovým maslom, ale musím ich jesť v pološere, aby som na to nevidela.,Diamontko, keby mi deti doniesli z Metra, skúsim aj podľa teba
nonna
Ej veru a probírovať sa to bude až v USA, práve odtiaľ na to zabrali moji kamoši. Tak len tak ďalej!!
@hviezdi čkaz - no hoď ich mne nepohrdnem, naopak, hneď vymýšľam na ne recepis.
honestka
nabuduce urcite primiesaj do bylinkoveho masla cesnak velmi zvyrazni chut, naviac ja prikryjem platkom syra a tak konce nie su vysusene.
je to mnamka, ale mne najlepsie chutia zapecene v miske s vela cesnakovym maslom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia