Foto: dora
Tarte tatin je šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako ja, ale treba skúšať, ono sa to poddá! Tento Zobraziť celý popisTarte tatin je šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako ja, ale treba skúšať, ono sa to poddá! Tento koláčik bol neskutočný! Tá vyváženosť kyslej rebarbory a sladkého karamelu...to musíte ochutnať. Prosím, spravte si ho, nebudete banovať! Na tento recept budeme potrebovať nízku a širokú rajnicu s kovovými rúčkami, ktorú je možné použiť jednak na sporák ako aj do rúry. Na koláčik som použila formu o priemere 28 cm.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo necháme zmäknúť, pridáme k nemu múku, vajce, soľ a cukor a vymiesime kompaktné cesto.
- 2
Zapneme si rúru, aby sa nám predhriala.
- 3
Rebarboru nasekáme na kratšie kúsky.
- 4
Na pekáč hodíme cukor a necháme pomaly skaramelizovať.
- 5
Keď máme karamel pripravený, vypneme sporák a do rajnice prisypeme rebarboru. Na ňu rovnomerne naukladáme kúsky masla a posypeme škoricou.
- 6
Pripravené cesto vyvaľkáme približne do tvaru pekáča a prikryjeme ním rebarboru. Prípadné okraje zahneme dovnútra, po vyklopení budú tvoriť okraje koláča.
- 7
Pečieme pri 180 °C cca 30 min.
- 8
Po upečení koláč necháme trochu vychladnúť a až potom vyklopíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem velmi pekne :-)
Neboj, bude to akurat enno nuno. Ja som mala 28cm, len som to zabudla do uvodu uviest.
Dakujem. Bol fajnovy :-)
Dakujem velmi pekne, urcite vyskusaj, je vyborny!
Budem rada, ak das vediet ako sa podaril :-)
Dakujem velmi pekne!
:-))))) uz je spapany, ale postup je velmi lahky, tak sup sup ku sporaku a ides na to!
dakujem velmi pekne kukulienka!
Dakujem :-) aj ja ju velmi lubim.