Slovenské tiramisu fotorecept

domci4 - fotkadomci4, 28. augusta 2011
Slovenské tiramisu (fotorecept)
Foto: domci4

Tento skvelý zákusok robievame už dosť dlho, vždy ho pre niekoho koho chceme obdarovať. Je to skvelý zákusok. Tentoraz to bolo pre sestranicu.

Suroviny

4 ks ( 200g) ale môže byť aj 150
3 PL
2 ks
2 ks
2 ks
2 hrnčeky
2 baličky
na ozdobenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme kávu, vylejeme do taniera a pridáme rum (asi 1 lyžicu).

    Slovenské tiramisu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy dáme natierkové maslá s 3 lyžicami cukru a vanilkovým cukrom. Vyšľaháme.

    Slovenské tiramisu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    2 stužovače vyšľaháme s 2 smotanami do peny.

    Slovenské tiramisu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tieto dve zmesi zmiešame zľahka dokopy.

    Slovenské tiramisu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A začína vrstvenie. Na spodok poukladáme piškóty, ktoré po jednej namáčame do kávy a rumu ( nesmú byť veľmi rozmočené).

    Slovenské tiramisu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej dáme na vrch vrstvu bielej zmesi. Len tak aby sme zakryli piškóty ( nie veľa- tak ako je na obrázku). A toto opakujeme ešte 3 krát. Takže vyzerá to takto piškóty- zmes, piškóty- zmes, piškóty- zmes, piškóty- zmes.

    Slovenské tiramisu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A na vrch všetko dajte čo vám ostalo - veľa zmesi

    Slovenské tiramisu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak chcete spravte si šablonu a posypte kakaovým práškom. Dajte na noc do chladu- tak by to malo odstáť, ale keď sa človek ponáhľa a nestíha znesie do v chlade aj menej a môže sa to papať :) . Dobrú chuť.

    Slovenské tiramisu (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

coldbery
pekné a jednoduche tiramisu...mne sa veľmi páči a určite mi to bude chutiť....najbližšie to urobím....:DDDD
boba48
mam inny recept na Tiramisu ale ten sprobuje bo niema jajek,dziekuje za recept
ketty3811
aj ja som dnes takéto robila,ale v obdlžníkovej forme a nemala som ho takto pekne ozdobne posýpane.(nenapadlo ma to.:-( )
ivcek
ja ten recept poznam,je vynikajuci,ale ja tie natierkove masla slaham spolu so slahackami a cukrom,ale bez stuzovaca.a davam 2ks nat.masla,2 slahacky,3 van.cukre a prask.cukor podla chuti
3sandra3
ano, toto je jeden z tých dezertov, ktoré aj u nás fičia
kata50
presne tak, ako @ivcek. Tento krém je pre mňa veľmi chutný aj preto, že tam neidú surové vajcia. Ja ho používam aj na iný koláč ako na tiramisu. :-))
domci4
:) niekedy skúsim aj ja na iný koláč ako na Tiramisu @kata50 neporadíš na aký si to napríklad robila? :)
kata50
No napr. klasická kakaová piškóta s trochou posekaných orechov, potriem pikantným lekvárom s kúskami ovocia a prikryjem týmto krémom. Je to pekné aj farebne. Spravím, nafotím a pridám na varechu. Mne sa tento krém veľmi pozdáva, je ľahký a chutný.
evanaaa
Kati to šľahanie mám rozumieť tak, že tie tekuté šľahačky naleješ na nátierkové maslá a potom šľaháš? Ono to aj tak ide? Ja som ich spájala len s tvarohom, jemným, ale nejak sa mi to nepozdávalo.
domci4
Hej krém je super :) ale nenapadlo ma to nahradiť na iný koláč ako na toto Tiramisu :)
kata50
@evanaaa dám do misky nátierkové maslá, vanilkové cukry, práškový cukor a vylejem šľahačkovú smotanu. Ja nedávam stužovač šľahačky. Všetko začnem šľahať a o malú chvíľu mi krém začne tuhnúť. No treba dať pozor, aby sa ti nevyšľahalo maslo. Keď chceš daj aj stužovač - ten to istí :-))
monika35
Ja robím ešte tiramisu ovocné : piškóty namočené trochu v sirupe, tento krém, bez kávy, k tomu lesné ovocie alebo len jahody (dostať mrazené v Lidli), svieže, vhodné hlavne na leto..