Foto: dorisa
Mala som doma prezentáciu prípravkov, tak som upiekla koláčik, aby niečo bolo na pohostenie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na koláčik.
-
2
Múku, rozdrobené droždie,soľ, nastrúhanú koru z dvoch pomarančov zmiešame...
-
3
...vajíčka s roztopeným tukom a cukrom(50g) zmiešame-nie dlho.
-
4
Pridáme do múkovej zmesi spolu s vlažným mliekom a poriadne rozmiešame.
-
5
Tortovú formu vymažeme a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a necháme ho vykysnúť asi 20 minút. Potom dáme formu do rúry a budeme koláč piecť pri teplote 180 stupňov asi 30 minút, do zlatova.
-
6
Kým sa koláč pečie, urobíme si polevu. Vytlačíme z pomarančov šťavu. Do kastrólika pridáme k šťave aj 20dkg cukru a rum. Zvaríme. Udržiavame horúce.
-
7
Keď je koláč upečený, tak špajdlou popicháme korpus.
-
8
Potom, ešte horúci vylejeme na koláč horúcu polevu. Tá vsiakne do koláčika a dá mu rumovo-pomarančovú arómu.
-
9
Hotový koláč.
-
10
Potom ho nakrájame na vrch každého kúska dáme plátok pomaranča , poprášime práškovým ćukrom a ozdobíme čokoládovým toppingom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu