Mala som doma prezentáciu prípravkov, tak som upiekla koláčik, aby niečo bolo na pohostenie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny na koláčik.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Múku, rozdrobené droždie,soľ, nastrúhanú koru z dvoch pomarančov zmiešame...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
...vajíčka s roztopeným tukom a cukrom(50g) zmiešame-nie dlho.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Pridáme do múkovej zmesi spolu s vlažným mliekom a poriadne rozmiešame.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Tortovú formu vymažeme a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a necháme ho vykysnúť asi 20 minút. Potom dáme formu do rúry a budeme koláč piecť pri teplote 180 stupňov asi 30 minút, do zlatova.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Kým sa koláč pečie, urobíme si polevu. Vytlačíme z pomarančov šťavu. Do kastrólika pridáme k šťave aj 20dkg cukru a rum. Zvaríme. Udržiavame horúce.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Keď je koláč upečený, tak špajdlou popicháme korpus.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Potom, ešte horúci vylejeme na koláč horúcu polevu. Tá vsiakne do koláčika a dá mu rumovo-pomarančovú arómu.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Hotový koláč.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Potom ho nakrájame na vrch každého kúska dáme plátok pomaranča , poprášime práškovým ćukrom a ozdobíme čokoládovým toppingom. Dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu