Kačacia nátierka
Kačacia nátierka

Kačacie rillettes z pomalého hrnca fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 21. júla 2019
Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)
Foto: kvakac

Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať víno alkoholizované z Portugalska a to túto dobrotu ohromné zvýraznilo.

8 - 10
porcií
20 minút
príprava
420 minút
na 90 - 95 °C

Suroviny

2200 g
3 ks
1 hlavička
1 KL
3 ks
200 ml (alkoholizované)
700 g surová

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Toto víno mi poradil kamoš, on ho mal vyskúšané na rillettes. Hodí sa nielen na kačicu, hus či bažanta, ale aj na rôznu divinu.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kačice dáme preč krídla, chvostovú časť a chrbtovú kosť. To si necháme na polievku. Ostane časti nakrájame na menšie kúsky. Mäso osolíme a posypeme rascou. Slaninu pokrájame na 1,5 cm kúsky. Do pomalého hrnca na spodok dáme pokrájanú očistenú cibuľu, na ňu slaninu a napokon kačacie kusy. Podlejeme vínom a hrniec zapneme na Low ( to je 90° C - 95 °C) a 7 hodín. Po piatich hodinách pridáme do hrnca bobkové listy, mleté zelené korenie a postrúhaný cesnak. To už je tam dosť masti, necháme ďalej pomalý robiť.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 6,5 hodine vyberieme mäso z hrnca a slaninu necháme ďalej robiť. Mäso oberieme a potrháme na kúsky.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsové kúsky uložíme do šiestich pohárov 300 ml. To máme pripravené a po siedmich hodinách varenia zalejeme mäso masťou. Vrch pohára utrieme od masti, ak náhodou kvapla a dáme čisté a suché viečka. Necháme ochladnúť a potom do chladu aspoň na 8 hodín dobre ochladiť.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tej dobe môžeme konzumovať. Len prosím nevyťahujte to, ak mate návštevu, lebo vám to všetko zjedia. Na záver, skúsite a budete si to robiť často.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pššttt!! Ať to nezjistí můj brácha a maminka. Ty sa za kačkou idú zabiť.
Velmi pěkný recept, dieto sbohem. Krásná a prudce jedlá fota. Pěkný receptík! Jsi šikovný!
@Kvakac Alkoholizované víno je typ vermut, sherry - takže portské víno je pro tuto úpravu "to ono"? V tomto typu mám mezery ve vzdělání. Jsem sice z vinařského kraje, ale alkoholizované víno je mi vzdálené. Můžeš, prosím, trochu přiblížit to doporučení? Děkuji.
@Mirop (21.7.2019 10:59)
Děkuji, jsi zlatá! Vidím, to máš pravdu. Ale jistota je kulomet, tak se raději zeptám na to, co prostě neznám. @Kvakac je, díky Bohu, trpělivý, s odpovědí nemá problém.