Kačacie rillettes z pomalého hrnca fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 21. júla 2019 10:16
Ďalšie recepty »
Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)Foto: kvakac

Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať víno alkoholizované z Portugalska a to túto dobrotu ohromné zvýraznilo.

8 - 10
porcií
20 min
príprava
420 min
na 90 - 95 °C

Suroviny

2200 g
3 ks
1 hlavička
1 KL
3 ks
200 ml (alkoholizované)
 surová
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Toto víno mi poradil kamoš, on ho mal vyskúšané na rillettes. Hodí sa nielen na kačicu, hus či bažanta, ale aj na rôznu divinu.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kačice dáme preč krídla, chvostovú časť a chrbtovú kosť. To si necháme na polievku. Ostane časti nakrájame na menšie kúsky. Mäso osolíme a posypeme rascou. Slaninu pokrájame na 1,5 cm kúsky. Do pomalého hrnca na spodok dáme pokrájanú očistenú cibuľu, na ňu slaninu a napokon kačacie kusy. Podlejeme vínom a hrniec zapneme na Low ( to je 90° C - 95 °C) a 7 hodín. Po piatich hodinách pridáme do hrnca bobkové listy, mleté zelené korenie a postrúhaný cesnak. To už je tam dosť masti, necháme ďalej pomalý robiť.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 6,5 hodine vyberieme mäso z hrnca a slaninu necháme ďalej robiť. Mäso oberieme a potrháme na kúsky.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsové kúsky uložíme do šiestich pohárov 300 ml. To máme pripravené a po siedmich hodinách varenia zalejeme mäso masťou. Vrch pohára utrieme od masti, ak náhodou kvapla a dáme čisté a suché viečka. Necháme ochladnúť a potom do chladu aspoň na 8 hodín dobre ochladiť.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tej dobe môžeme konzumovať. Len prosím nevyťahujte to, ak mate návštevu, lebo vám to všetko zjedia. Na záver, skúsite a budete si to robiť často.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist