Kačacie rillettes z pomalého hrnca fotorecept
Foto: kvakac
Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať víno alkoholizované z Portugalska a to túto dobrotu ohromné Zobraziť celý popisToto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať víno alkoholizované z Portugalska a to túto dobrotu ohromné zvýraznilo.
porcií
príprava
na 90 - 95 °C
Postup
-
1
Toto víno mi poradil kamoš, on ho mal vyskúšané na rillettes. Hodí sa nielen na kačicu, hus či bažanta, ale aj na rôznu divinu.
-
2
Z kačice dáme preč krídla, chvostovú časť a chrbtovú kosť. To si necháme na polievku. Ostane časti nakrájame na menšie kúsky. Mäso osolíme a posypeme rascou. Slaninu pokrájame na 1,5 cm kúsky. Do pomalého hrnca na spodok dáme pokrájanú očistenú cibuľu, na ňu slaninu a napokon kačacie kusy. Podlejeme vínom a hrniec zapneme na Low ( to je 90° C - 95 °C) a 7 hodín. Po piatich hodinách pridáme do hrnca bobkové listy, mleté zelené korenie a postrúhaný cesnak. To už je tam dosť masti, necháme ďalej pomalý robiť.
-
3
Po 6,5 hodine vyberieme mäso z hrnca a slaninu necháme ďalej robiť. Mäso oberieme a potrháme na kúsky.
-
4
Mäsové kúsky uložíme do šiestich pohárov 300 ml. To máme pripravené a po siedmich hodinách varenia zalejeme mäso masťou. Vrch pohára utrieme od masti, ak náhodou kvapla a dáme čisté a suché viečka. Necháme ochladnúť a potom do chladu aspoň na 8 hodín dobre ochladiť.
-
5
Po tej dobe môžeme konzumovať. Len prosím nevyťahujte to, ak mate návštevu, lebo vám to všetko zjedia. Na záver, skúsite a budete si to robiť často.
Velmi pěkný recept, dieto sbohem. Krásná a prudce jedlá fota. Pěkný receptík! Jsi šikovný!
@Kvakac Alkoholizované víno je typ vermut, sherry - takže portské víno je pro tuto úpravu "to ono"? V tomto typu mám mezery ve vzdělání. Jsem sice z vinařského kraje, ale alkoholizované víno je mi vzdálené. Můžeš, prosím, trochu přiblížit to doporučení? Děkuji.
Na fotke vidis porto ne?
Ďakujem za koment. Áno dobré si to vystihla portské je veľmi dobré. No môže byť aj madeira a im podobné. Je to niečo ako vermut - sherry.
Vďaka za koment. Dalo sa to aj tak napísať, ale kto sa moc vo víne nevyzná, ( ako ja) tak som to napísal ako to je na fľaši napísané. Ono nie je suché ale polosladké.
Děkuji, jsi zlatá! Vidím, to máš pravdu. Ale jistota je kulomet, tak se raději zeptám na to, co prostě neznám. @Kvakac je, díky Bohu, trpělivý, s odpovědí nemá problém.
Tento typ vína veľmi chutil manželke aj jej kamoškam. Mne to pripadá, akoby tam boli aj višne.
Hmm, s višněmi lze souhlasit, umím si to vybavit. Jsem z jiné bečky, pro mě sladké víno či jiné sladké pití není. Pro mě je brut, méně sladké pití všeho druhu. Jojo, máš kolem sebe "sladké" ženy, hmm Já to na staré kolena doháním koláči a zákusky. Každý jsme originál. Toto nerozebírám kvůli receptu, ale že jsi vzpomněl co chutná tvojí paní manželce. Pozdravení tvojí paní aj svokrovi. Takové dobroty, které dáváš, jsou vrcholem hýčkání! Jsi šikovný kulinár!
Spomenul som si preto, keď tie dievčence ho pijú, ako ho chvália, že je dobré cuckajú a po pol deci toho vína sa im reč vráti na plné obrátky. Mňa vtedy ani k slovu nepustia. Ja mám z toho zábavu, sú štyri, ale vydaju zábavu za 20. Svokra pozdravím. Peknú nedeľu želám.
Ďakujem za koment. Ja som ho kúpil u vinára a toho zásobujú zo Serede. Stojí bez pár centov 10 Eur. Vždy som si myslel, že to musí byť len suché víno, ale som sa zistil, že môže sa použiť aj iné. Človek sa učí stále.
Ďakujem,a samozrejme dám vedieť ako sa mi rillettes vydaril.
Ďakujem za koment a kompliment. Mňa to baví a som rád keď rodine chutí.
No, ked im chuti port, tak im bude chutit aj sherry, viem z vlastnej skusenosti ;-), @kvakac. Niekedy im kup aj to :-).
Ja mam tiez rada tieto vina...
Dam tento recept zatovi, aj on robieva rilettes.
Vďaka za koment. To je to správne slovo, dobre si ho vystihla. Je to fakt veľká dobrota a z tejto kačky ešte lepšie.
Vďaka za koment. Niekedy im skúsim aj to kúpiť. Určite si na tejto dobrote pochutnáte.
Vďaka za koment. V tomto pomalom hrnci je to fakt jednoduché robiť. A najlepšie je to nastaviť na noc. Vonia to na celý dom, až sú potom divoké sny a nemôže sa človek dočkať rána.
Vďaka za koment. Oplatí sa to urobiť. No treba počítať potom, že rodina bude stále v chladničke na kačke.
Vďaka za koment. Skús oplatí sa to urobiť. Mne ostal už len jeden pohár zo šiestich. To za necelé dva dní.
Vďaka za koment. To verím, taká kačka je tiež dobrota veľká.
Vďaka za koment. Taká dobrá kačička nie je zlá. Stal som nad ňou a díval sa na ňu - čo s tebou chúďa kostrbaté, až napokon zvíťazil ritteles je toho viac a ostalo ešte aj na polievku.
Vďaka za koment. Oplatí sa ho urobiť je to moc dobré. Ja viem, že samochvála smrdí, ale čo sa zabijem keď nám to chuti.
Vďaka za koment. A to je len obrázok, ale tá vôňa a chuť , keď si to človek urobí.
Vďaka za koment. Ak sa dá nastaviť nízka teplota okolo 100°C, tak možno áno. No ale neviem či sa docieli aj ta chuť ako v pomalom hrnci. Pomaly hrniec je nádoba uzavretá obalom, ktorý varí jedlo zo všetkých strán a rúra je trochu iná. Keď to chcem prirovnať, tak ako kotlík v kotline a sporák, výsledok celkom iná chuť. Tak nechám to na tvojom rozhodnutí.
Ďakujem za odpoveď, skúsim celkom ma to láka..
Včera som mal výjazd do Šale na 16:00.Keďže som mal ešte kopec času,tak som hľadal v internete predajcu ktorý predáva portské presne také aké je na obrázku.Našiel som ho,a keď som si pozrel kontakt,adresa veľkoskladu v Šali.Veľmi som sa potešil,skončil som servis,a po dohode s predajcom aj kúpil.Tomu sa hovorí šťastie.Takže Portské už mám,ešte čakám na akciu na chladenú vodňanskú kachnu,a ide sa na to.Domácu nechcem,lebo je samý tuk,a málo mesa.S vodňanskou mám dobré skúsenosti.
Mohu potvrdit, že aj vodňaské kuře je velmi chutné. Pravda, je o něco dražší, čas od času mají i v akci. To stejné je vodňaská kačka, mohu potvrdit, mám stejnou zkušenost.
Budem rád keď vyskúšaš. Vodňanská kachna aj kuře sú dobré mám tiež s nimi dobré skúsenosti. Chodím na ne na Moravu.
Ahoj kvakac.Vodňanskú kachnu som kúpil,portské som dal presne také isté sko tvoje to na obrázku.Potom som urobil ako je v recepte.Keď som vybral mesko,ostalo v hrnci ešte zopár kociek slaninky.Nevedel som či ju mám zmiešať z meskom.Niečo som zmiešal,zalial masťou,a zvyšok slaninky som aj zo zvyškom masti dal zvlášť do jedného pohára.Dal som si aj jedno aj druhé.Bolo to vynikajúce,a tá slaninka s masťou obsahovala aj taký aspik.Ajto bolo vynikajúce a na vrchu aj s cibuľou.A takto to vyzeralo.
Keď vyrobíš, objednám... :-)
Ach jaj keď rodina čaká na to, ako na horúce gaštany. Tak neviem čí ostane aj pre iných.
Zajtra idem na to opäť.Asi to budem robievať vždy,keď bude v akcii Vodňanská kachna.
Vďaka za koment. Som rád, že vám chutí. Ja som včera tiež otváral pohár.