Čerešňový clafoutis

denisac - fotkadenisac, 31. mája 2013
Čerešňový clafoutis
Foto: denisac

Táto bublanina na francúzsky spôsob je naozaj úžasná. Keď ju raz ochutnáte, určite nie posledný raz. recept: Apetit

8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 PL
1 PL
100 g
štipka
1 ks
3 ks
90 g
1/2 čl
1 čl
70 g
160 ml
160 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerešne premiešajte s 1 lyžicou cukru. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Koláčovú formu s vyšším okrajom vymažte maslom a vysypte 3 lyžicami trstinového cukru. Do misy dajte múku, štipku soli, vajce, žĺtky, cukor, vanilkový extrakt a citrónovú kôru. Premiešajte dohladka, potom pomaly zašľahajte mlieko.

    Čerešňový clafoutis - obrázok 1
  2. 2

    Potom zašľahajte smotanu a nakoniec rozpustené maslo. Čerešne rozložte do koláčovej formy, zalejte cestom a pečte 30-35 minút, až kým okraje zozlátnu. Podávajte ešte teplé, poprášené cukrom.

Diskusia k receptu

petra69
Zboznujem Clafoutis!!! ...len ked ho urobim, vzdy musim vysvetlovat ze to "take ma byt" ;)
aleana
Z mnohých receptov, ktoré na internete sú, som si vybrala práve tento na vyskúšanie a neľutujem. Je to veľká mňamka :-) odporúčam.
mariana1982
kolac je fajn ale velmi mastny, masla staci 30g, francuzi davaju cele vajcia, a miesto slahacky staci plnotuc mlieko

Zaujímavé video z archívu TV Varecha



Tipy na články