Lemon Butter Chicken citrónovo-maslové kura fotorecept
Foto: pusta
Recept som našla na stránke Damp Deliciosus, je to citrónovo - maslové kura. konkrétne kuracie stehná s údenou paprikou v maslovo - citrónovej smotanovej Zobraziť celý popisRecept som našla na stránke Damp Deliciosus, je to citrónovo - maslové kura. konkrétne kuracie stehná s údenou paprikou v maslovo - citrónovej smotanovej omáčke, recept som vyskúšala, je skutočne vynikajúci, preto ho pridávam pre záujemcov. uvádzam zdroj: http://damndelicious.net/2014/12/31/lemon-butter-chicken/
príprava
na 180 °C
Suroviny
8 ks s kosťou a kožou |
|
1 PL mletá |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
3 PL čerstvé |
|
3 strúčiky |
|
1 hrnček 250 ml |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka strúhaný |
|
1 ks na kôru |
|
1 ks na šťavu |
|
2 šálky posekaný |
|
1 ČL sušený |
|
Postup
-
1
Kuracie stehno som umyla, osušila, rozdelila v klbe na dve časti, z každej strany osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a posypala údenou mletou červenou paprikou.
-
2
Nastrúhala som citrónovú kôru a Parmigiano Reggiano.
-
3
V panvici som na polovici rozohriateho masla masle opiekla na strednom plameni kuracie stehno z oboch strán asi 2 - 3 minúty, opečené stehná som zatiaľ odložila na tanier,...
-
4
...znížila som plameň na mierny, pridala som druhú polovicu masla a orestovala som cesnak, kým sa pekne rozvoňal, asi 1 minútu, pridala som nastrúhanú citrónovú kôru a krátko som ju orestovala,...
-
5
...priliala som domáci kurací vývar, priviedla do varu a za stáleho miešania som odvarila chutný výpek,...
-
6
...pridala som nastrúhaný parmezán,...
-
7
...priliala som sladkú smotanu, nesolila som, vývar a parmezán sú slané dosť,...
-
8
...pridala som tymián, citrónovú šťavu...
-
9
...a za stáleho miešania som omáčku povarila, kým sa parmezán nerozpustil a omáčku primerane zahustil, v tejto fáze sa pridáva posekaný baby špenát, ja som ho nemala...
-
10
...kuracie stehno som dala do pekáčika, priliala som omáčku, prikryla som pekáčik alobalom,...
-
11
...a piekla som v rúre vyhriatej na 180 stupňov C asi 25 minút.
-
12
Podávala som horúce posypané na hrubo pokrájanou petržlenovou vňaťou a ako prílohu som spravila jazmínovú ryžu, pripravila som len jedno kuracie stehno, bolo dosť veľké a pre nás dvoch to bohate stačilo.
-
13
pohľad zblízka: je to neskutočne dobré jedlo, vynikajúcej slano - kyslej chuti s jemnou maslovo-citrónovou smotanovou omáčkou nádherne voňavou po cesnaku, citróne, údenej paprike, použitých korenín, tymiáne a parmezáne, kuracie stehno má do chrumkava vypečenú kožičku a po ňou mäkkučké jemné šťavnaté mäsíčko, ktoré sa priam rozplýva v puse a na jazyku, odporúčam vrelo vyskúšať a ak máte možnosť potom aj s baby špenátom, práve som ho nemala doma, spravila som len dve porcie, ale rozpis som zadala ako je v originálnom recepte, každý si ho môže prečítať a prispôsobiť počtu svojich stravníkov, Dobrú chuť prajem :-) poviem vám, že je to delikatessa pre gurmánov a fajmšmekrov, prepáčte mi, prosím cudzojazyčné slová - dakujem.
Túto znemu urobím, lebo ja ryžu veľmi nemusím......
som rada, že sa ti recept páči :-)
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu.
Neviem,ako sa bude chovať ryba v tejto kombinácii,no myslím si,že to vôbec nemôže byť zlé,naopak,veľmi dobré! 5*
dakujem za pochvalu receptu.
dakujem za pochvalu a 5*
spokojne si sprav ako prílohu zemiačky, samozrejme, že nemám nič proti tomu :-)
nám sa viac hodila ryža, nie je však podmienkou, sprav v pohode podľa seba.
som rada, že sa ti páči tento môj recept, a aj ostatné moje recepty :-)
v pôvodnom recepte sa všetko pripravuje v panvici, nemám však takú, čo môže ísť aj do rúry, dokonca sa to servíruje v panvici :-)
preto som pripravila najprv v panvici a potom dala do pekáčika, dokončila som v rúre, takže v pohode priprav v pekáči celé.
poteší ma, ak spravíš aj ty :-)
je to vynikajúci recept, garantujem ti, že nebudeš ľutovať.
dakujem za krásnu pochvalu, uloženie do kk a za 5*
je to vynikajúci a veľmi chutný recept :-) je to úžasná kombinácia surovín.
skutočne budeš veľmi spokojná :-)
som rada, že postup je zrozumiteľne spracovaný, tvoja pochvala fotky ma veľmi teší :-)
dakujem ti za uznanie, za uloženie do kk a za 5*
tak ty dnes robíš úžasnú deliktesssu, jéééjha, ešte k tomu šťuku -)
myslím, že s touto omáčkou bude vynikajúca, až si oblížete s chuťou všetky prsty, nežartujem, až také je to dobré :-)
no, čo ti poviem bude plávať tvoja šťuka 2x DDD
raz v tejto omáčke a potom v kvalitnom suchom bielom vínku :-)
inak mám tu ešte jeden krásny recept na rybku v omáčke z Francie, tiež vynikajúca a v podobnej omáčke, je tam viac aromatických byliniek, ktoré spolu úžasne harmonizujú.
ak chceš a máš chuť, pozri si receptík, pridávam link:
varecha.pravda.sk/recepty/pstruh-z-gave-fotorecept/16100-...
dakujem za tvoje úžasné hodnotenie, za vyskúšanie a 5*
prajem ti, aby sa receptík vydaril a Dobrú chuť!!!
poteší ma, ak aj ty vyskúšaš :-)
je to vynikajúci recept.
dakujem ti za pochvalu
dakujem za všetky palce hore :-)
poteší ma ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
aj farebne aj chuťovo.
dakujem za úžasnú pochvalu.
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
som rada, že si spokojná s receptom :-)
áno, ten špenát je super.
dakujem za skvelú správu.