Omáčka Aioli
Aioli je juhofrancuzska studena omacka, ktora sa podava k teplej varenej zelenine, k studenym masam,...
Kačacie prsia Rose s karamelizovaným pomarančom
Na tento recept som sa chystala už dávnejšie vždy sa mi videlo spojenie vodnej hydiny a ovocia...
Pečené baby kuriatka s bylinkovým maslom, citrónom a bakoňskou slaninou
Baby kuriatko síce nie je lacné, ale je mimoriadne chutné, raz za čas - prečo...
Filet mignon s brusnicovou omáčkou
Steak zo zadnej užšej časti hovädzej sviekovej, ktorá má jemnú štruktúru. Podávaný je s brusnicovou...
Morčacie prsia v syrovom kabátiku à la Provence
Nechceli sme na nedeľný obed klasicky obaľované morčacie prsia...
Králik pečený na rozmaríne
Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za rozmarín a...
Croquembouche
Cesto: vodu, palmarin a sol dáme zovrieť. Do vriaceho vsypeme múku a miešame až pokým sa nám...
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Černicové makrónky
Ako sa hovorí "keď musíš, tak musíš". Strašnú chuť som na tieto malé mršky mala a chcela som vyskúšať nový recept...
Burgundské hovädzie dusené na červenom víne
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso obalené v múke, osolíme a okoreníme a...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Moje Chicken Cordon Bleu
Variacii originalneho receptu, podla ktoreho sa tenke kuracie platky plnia syrom a sunkou, pecu , alebo dusia...
Roquefortové palmičky
Jednoduché a chutné pečivo. Vo Francúzsku sa robieva naslano aj nasladko a vynaliezavosti sa medze nekladú....
Cordon Bleu á la Papa
Toto je obľúbené jedlo môjho ocina. A tak si ho aj sám uvaril. A ja...
Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati
Husacie prsia šikmo narežeme do hĺbky kože, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. V chlade...
Kuskusové placky
Jemne male placky sa podavaju ako priloha k masu a zeleninovym salatom, alebo len tak, ...
Dvojžĺtková domáca majonéza a tatárska omáčka
Recept na majonézu som našiel na stránke toprecepty. cz. Návod na tatársku omáčku mám od kamaráta...
Croque Madame
Jeden z najlepsich klasickych ( kaloricka bomba) francuzskych sendvicov spomenuty vo Wiki, Larousse Gastronomique, Julia...
Jablkový obrátený koláč (tarte tatin)
Receptík som našla na internete a je veeeľmi dobrý, rýchlo sa urobí aj keď vás prepadne...
Slovenské tiramisu
Tento skvelý zákusok robievame už dosť dlho, vždy ho pre niekoho koho chceme obdarovať. Je...
Croque Monsieur
V preklade "Chrumkavý pán". Jedno z mojich najobľúbenejších jedál pre raňajky, desiatu... Pôvodný recept...
Jogurtový koláč (s čokoládou či bez)
NEBOJTE SA DĹŽKY RECEPTU. TO LEN JA SA RADA ROZKECÁVAM! :) Ďalší recept z ciest, ktorý...
Pomarančový koláč
Mala som doma prezentáciu prípravkov, tak som upiekla koláčik, aby niečo bolo na pohostenie...
Torta z bielej čokolády s jahodovou omáčkou
Môj Liebling miluje čokoládovú tortu a jeho krásna malá sestrička zase jahody, chcela som prekvapiť mojich...
Jablkový crumble
NEBOJTE SA DĹŽKY RECEPTU. TO LEN JA SA RADA ROZKECÁVAM. :) Recept z ciest-francúzsko. Jedná pôvodne o...
Rukolový šalát s modrým syrom a hruškami
Sľúbený recept z dámskej párty :) je to zmes veľmi zvláštnych chutí, preto odporúčam buď samostatne...
Polievka, do ktorej sa zbláznil mimozemšťan
Pamätáte sa na francúzsku komédiu z roku 1981, keď Ufón Jacques Villeret sa tak zamiloval do...
Plnené pečené prasiatko (bôčik)
Dnes som zase zvolil tepelnú úpravu mäska konfitovaním. Chcel som využiť ochutenú masť z minulého konfitovania....
Slimáky po francúzsky
Takto upravené slimáčiky som jedla v jednom rodinnom penzióne vo Francúzsku. Recept som si bohužiaľ nestihla...
Kohút na víne po burgundsky
Recept je trošku náročný na prípravu, aj na čas, ale výsledok je úžasný...