Foto: yogicek
Obložená misa pre milovníčky a milovníkov syrov. Toto nepovažujte za recept, ale skôr za inšpiráciu na pohostenie návštevy, alebo ako chuťovku na romantický večer Zobraziť celý popisObložená misa pre milovníčky a milovníkov syrov. Toto nepovažujte za recept, ale skôr za inšpiráciu na pohostenie návštevy, alebo ako chuťovku na romantický večer pri vínku a sviečkach vo dvojici. Samozrejme v menšom množstve.
príprava
Suroviny
Použité syry: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ochutené maslo: | |
800 g všetky 4 druhy po 200 g |
|
maslo č.1: | |
2 PL |
|
maslo č.2: | |
2 PL |
|
maslo č.3: | |
6 ks |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
maslo č.4: | |
2 KL |
|
1,5 PL |
|
Dip: | |
225 ml alebo kupovaná |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Výber syrov a množstvo si zvoľte podľa vlastnej chuti a potreby.
-
2
Všetky syry si nakrájame a kladieme na misu podľa vlastnej fantázie. Misu môžete dozdobiť rôznou zeleninou. Ja som použil hlávkový šalát, cherry paradajky, zelenú papriku a olivy.
-
3
Maslá necháme zmäknúť, pridáme jednotlivé ingrediencie, dôkladne vyšľaháme. Maslá položíme na fóliu, zabalíme, vytvarujeme do tvaru valca a odložíme do chladu stuhnúť.
-
4
Dip si pripravíme zmiešaním ingrediencií uvedených v surovinách. Odložíme na jednu hodinu vychladiť do chladničky.
- 5
K syru podávame dip a žemličky. Tie sú upečené podľa receptu @kukulienka 71. http://varecha.pravda.sk/recepty/makkucke-zemle-fotorecept/51026-recept.html Milá kukulienka, odskúšané, sú výborné. Ďakujem. Ostatným vrelo odporúčam upiecť.
- 6
Žemličky si môžete podľa vlastnej chuti natierať ochuteným maslom. Dobrú chuť.
- 7
Tieto maslá môžete využiť aj pri varení, pečení a grilovaní.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Ďakujem, že sa Ti misa páči. Ja som začas syrom, skús aj Ty. Pekný víkend.
Aj Tebe ďakujem, za kladné zhodnotenie môjho výtvoru. Ty si ešte mladá, Ty môžeš mať romantický večer aj v trojici, ale tomu sa už nehovorí romantický, ale inak.:) Za svatého si ale neviem na ten výraz spomenúť. To vieš, už mám týždeň po päťdesiatke a pamäť vynecháva. Prajem aj Tebe pekný a romantický víkend.
dipy a výber ochutených masiel vynikajúci a zase, mne by postačil k tomu kúsok čerstvého obyčajného masla a pohár vychladeného kvalitného suchého vína - no nezabil by si ma? DDD
inak syry sa podávajú vo Francii po dobrom obede ako dezert miesto sladkého.
a teraz k tebe: absolútne Chválim!!! tvoju vynikajúco zostavenú Syrovú misu s výberom kvalitných syrov - delikatessa :-)
Drahá @pusta
Ďakujem za pochvalu. Nepovedal by som, že si náročná. Túto vlastnosť ste Vy ženy získali prirodzeným evolučným vývojom. Takže za to nemôžete. Nabudúce tie syry vymením. Veď aj ja chcem vyskúšať iné.
Slávny prezident Charles de Gaulle raz prehlásil, citujem "ako chcete vládnuť v štáte, kde je dvestoštyridsaťšesť druhov syra?"
Neviem koľko druhov sa dá kúpiť u nás, ale myslím si, že mám čo robiť aby som ich všetky ochutnal. Prajem Ti pekný deň.
Patrí Ti moja hlboká vďaka za pochvalu, ale aj za bezchybný komentár:):). Ďakujem aj za rcp. na žemličky. Veľmi mi k tomu chutili. Keďže tá misa bola dosť veľká, dnes syrový večer pokračuje. Včerajšie žemličky sa už minuli, tak už som upiekol ďalšie a viac. Prajem pekný víkend celej Tvojej rodinke.
Pekný večer aj tebe prajem.
To ja niekedy tak blbnem. Hlavne keď sa nemôžem venovať mojej najväčšej záľube.:) Milá moja, mäska, šunky a klobásiek sa ja nikdy neprejem, aspoň dúfam. Asi som tak geneticky nastavený. Alebo mi to dali sudičky do vienka. Dík za uznanie mojej práce. Pekný víkend.
Máš pekné spomienky. Tí chlapi sa mali pri Tebe určite dobre, keď si im navarila, napiekla, dala vypiť a hlavne neremcala koľko vypili.
Milá @eviana ,
Teba hádam nemusím pozývať. Naštartuj tátoša, zapni GPS a príď. Tvoja porcia na Teba čaká. Aj tak máme ešte nevybavené účty.:)
@bambulka51 ,
Takéto syrové a hlavne mäsové "orgie" sa u mňa občas dejú. Hádam sa niekedy v tomto krásnom meste stretneme a môžeme niečo podniknúť.
@mariamka ,
Toto je to správne heslo a nie zeler, ktorým tu niektoré dámy kŕmia svojich mužov a myslia si, že po ňom budú mať silu.:) S tým pridaním nejakých "smraďochov" súhlasím. Aj som mal Olomoucké syrečky a pivní sýr, ale nechcel som prehlušiť chuť a arómu tých ostatných, tak som ich tam nedal.
Milé dámy, ďakujem za pochvalu a prajem Vám peknú nedeľu.
Začni tým, ktorý je chuťovo aj arómou najmenej výrazný a tak pokračuj ďalej, až po ten najvýraznejší. Potom už je to jedno. Dobrú chuť a pekný deň.