Syrová misa fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 25. apríla 2014
Syrová misa (fotorecept)
Foto: yogicek

Obložená misa pre milovníčky a milovníkov syrov. Toto nepovažujte za recept, ale skôr za inšpiráciu na pohostenie návštevy, alebo ako chuťovku na romantický večer Zobraziť celý popisObložená misa pre milovníčky a milovníkov syrov. Toto nepovažujte za recept, ale skôr za inšpiráciu na pohostenie návštevy, alebo ako chuťovku na romantický večer pri vínku a sviečkach vo dvojici. Samozrejme v menšom množstve.

60 minút
príprava

Suroviny

Použité syry:
Ochutené maslo:
800 g všetky 4 druhy po 200 g
maslo č.1:
2 PL
maslo č.2:
2 PL
maslo č.3:
6 ks
2 ČL
1 PL
maslo č.4:
2 KL
1,5 PL
Dip:
225 ml alebo kupovaná
2 PL
1 PL
1 strúčik
1 PL
podľa chuti
štipka




Postup

  1. 1

    Výber syrov a množstvo si zvoľte podľa vlastnej chuti a potreby.

    Syrová misa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky syry si nakrájame a kladieme na misu podľa vlastnej fantázie. Misu môžete dozdobiť rôznou zeleninou. Ja som použil hlávkový šalát, cherry paradajky, zelenú papriku a olivy.

    Syrová misa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslá necháme zmäknúť, pridáme jednotlivé ingrediencie, dôkladne vyšľaháme. Maslá položíme na fóliu, zabalíme, vytvarujeme do tvaru valca a odložíme do chladu stuhnúť.

    Syrová misa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dip si pripravíme zmiešaním ingrediencií uvedených v surovinách. Odložíme na jednu hodinu vychladiť do chladničky.

  5. 5

    K syru podávame dip a žemličky. Tie sú upečené podľa receptu @kukulienka 71. http://varecha.pravda.sk/recepty/makkucke-zemle-fotorecept/51026-recept.html Milá kukulienka, odskúšané, sú výborné. Ďakujem. Ostatným vrelo odporúčam upiecť.

    Syrová misa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Žemličky si môžete podľa vlastnej chuti natierať ochuteným maslom. Dobrú chuť.

    Syrová misa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tieto maslá môžete využiť aj pri varení, pečení a grilovaní.

Diskusia k receptu

pacik
K takej mise by som si veľmi rada sadla, len by som mala problém, s čím začať, veľmi pekná a lákavá :-)
yogicek
Milá @pacik
Ďakujem, že sa Ti misa páči. Ja som začas syrom, skús aj Ty. Pekný víkend.
yogicek
Drahá @afataga
Aj Tebe ďakujem, za kladné zhodnotenie môjho výtvoru. Ty si ešte mladá, Ty môžeš mať romantický večer aj v trojici, ale tomu sa už nehovorí romantický, ale inak.:) Za svatého si ale neviem na ten výraz spomenúť. To vieš, už mám týždeň po päťdesiatke a pamäť vynecháva. Prajem aj Tebe pekný a romantický víkend.
pusta
milý@yogicek , máš tam všetky syry, ktoré milujem a mne by si mohol pridať ešte kúsok dobrej kvalitnej holandskej Goudy, podľa výberu nejaký švajčiarský Ementál orieškovej chuti a niečo z úžasných francúzskych syrov :-) /čo by som ešte nechcela, však?/ :DDDDD
dipy a výber ochutených masiel vynikajúci a zase, mne by postačil k tomu kúsok čerstvého obyčajného masla a pohár vychladeného kvalitného suchého vína - no nezabil by si ma? DDD
inak syry sa podávajú vo Francii po dobrom obede ako dezert miesto sladkého.
a teraz k tebe: absolútne Chválim!!! tvoju vynikajúco zostavenú Syrovú misu s výberom kvalitných syrov - delikatessa :-)
kukulienka71
@yogicek ,no Ty si sa pekne pozabával s týmto receptom,klobúk dolu!Za toto by som si už na Tvojom mieste vypýtala od Varechy aj honorár;-)Syry máme veľmi radi,celá família,nechám sa inšpirovať a pre zahraničnú návštevu si pekne povykladal skoro všetky naše syrové skvosty.A teraz kukám,že si piekol moje žemličky!No,som úplne namäkko z Teba,si šikovný! Aj som si nasadila okuliare,aby som lepšie videla na fotky;-) Manžel si dnes tiež dal záležať,pripravoval nám ryby,aj na grile,aj na panvici,dobre,že máme takýchto zručných a dobrých mužov,čo sa starajú o naše gastronomické blaho!:-)Gratulujem Ti a samozrejme ukladám,ochutené masielka zvyknem robiť,ale dip vyskúšam.Ďakujem!
yogicek

Drahá @pusta
Ďakujem za pochvalu. Nepovedal by som, že si náročná. Túto vlastnosť ste Vy ženy získali prirodzeným evolučným vývojom. Takže za to nemôžete. Nabudúce tie syry vymením. Veď aj ja chcem vyskúšať iné.
Slávny prezident Charles de Gaulle raz prehlásil, citujem "ako chcete vládnuť v štáte, kde je dvestoštyridsaťšesť druhov syra?"
Neviem koľko druhov sa dá kúpiť u nás, ale myslím si, že mám čo robiť aby som ich všetky ochutnal. Prajem Ti pekný deň.

yogicek
Milá @kukulienka71
Patrí Ti moja hlboká vďaka za pochvalu, ale aj za bezchybný komentár:):). Ďakujem aj za rcp. na žemličky. Veľmi mi k tomu chutili. Keďže tá misa bola dosť veľká, dnes syrový večer pokračuje. Včerajšie žemličky sa už minuli, tak už som upiekol ďalšie a viac. Prajem pekný víkend celej Tvojej rodinke.
pusta
@yogicek , pekne si mi odpovedal, zase viem o niečo viac z histórie a tá ma veru interesuje a veľmi baví :-) dakujem.
Pekný večer aj tebe prajem.
alex37
@yogicek , pekne si to vymyslel aj tá pyramída s olivami :-), u nás tiež fičia syry, len na tie plesnivé ich neviem naučiť :-) aj žemličky od kukulienky vyzerajú fajnovúčko mám ich uložené aj ja ;-) na nejakú príležitosť... že si sa ty mäsa, šunky a klobásiek prejedol?? :-)
yogicek
Milá @alex37
To ja niekedy tak blbnem. Hlavne keď sa nemôžem venovať mojej najväčšej záľube.:) Milá moja, mäska, šunky a klobásiek sa ja nikdy neprejem, aspoň dúfam. Asi som tak geneticky nastavený. Alebo mi to dali sudičky do vienka. Dík za uznanie mojej práce. Pekný víkend.
izabella929
páči sa mi tvoj tanier so syrmi.-) vyzerá to veľmi lákavo...pripomenul si mi časy pred pár rokmi, keď som ešte mala vinohrad tam vysoko medzi horami ,,,čertovi za uchom,,, som to volala...vždy , keď bolo vinobranie, napieklo sa kadejakých dobrôt, koláčov,mäsa, no a nikdy pri popíjaní nesmeli chýbať na stole pokrájané syry...chlapi sa tak skoro neopili, ked´ mali čo zobkať...
eviana
@yogicek , tak na toto by som sa nechala celkom rada pozvať pre jedlo samé, ani romantiku k tomu nepotrebujem :) Ešte zostalo pre mňa niečo? Skvelo si navyberal syry a krásne načančal... tlieskam :)
mariamka
"Syry dodaju vam sily" pekne si to pripravil aj ozvlastnil maslami, dipmi, na syroch sa da vysantit, tiez by som tam pridala nieco smradl... aromatickejsie, my si ich, ked tak, vychutname vo stvorke, to je dovolene? :)
yogicek
Milá @izabella929 ,
Máš pekné spomienky. Tí chlapi sa mali pri Tebe určite dobre, keď si im navarila, napiekla, dala vypiť a hlavne neremcala koľko vypili.
Milá @eviana ,
Teba hádam nemusím pozývať. Naštartuj tátoša, zapni GPS a príď. Tvoja porcia na Teba čaká. Aj tak máme ešte nevybavené účty.:)
@bambulka51 ,
Takéto syrové a hlavne mäsové "orgie" sa u mňa občas dejú. Hádam sa niekedy v tomto krásnom meste stretneme a môžeme niečo podniknúť.
@mariamka ,
Toto je to správne heslo a nie zeler, ktorým tu niektoré dámy kŕmia svojich mužov a myslia si, že po ňom budú mať silu.:) S tým pridaním nejakých "smraďochov" súhlasím. Aj som mal Olomoucké syrečky a pivní sýr, ale nechcel som prehlušiť chuť a arómu tých ostatných, tak som ich tam nedal.
Milé dámy, ďakujem za pochvalu a prajem Vám peknú nedeľu.
izabella929
@yogicek...t ých chlapov tam bolo dosť veľa a mali tam aj svoje polovičky...tie dohliadali na ich pitný režim..my ženy sme boli kucháročky, varili vypekali a ponúkali...ale spomienky nádherné, prešlo iba pár rokov a ako strašne sa všetko zmenilo k horšiemu...museli sme poredať vonohrady aj chaty, lebo nám všetko pokradli...smutná realita dneška...ani veriť sa mi nechce, že sme si zaspievali pri pohári skvelého vínka v spoločnosti úžasných ľudí...nikto sa na nikoho nehneval, každý bol veselý...dnes je všetko iné...aká škoda...(
yogicek
@izabella929 , s tým môžem len súhlasiť. Treba sa oklepať a ísť ďalej. Nikdy nemôžeme vedieť aké šťastie môžeme ešte stretnúť.
yogicek
Milá @pacik
Začni tým, ktorý je chuťovo aj arómou najmenej výrazný a tak pokračuj ďalej, až po ten najvýraznejší. Potom už je to jedno. Dobrú chuť a pekný deň.
pacik
...mám všetky rada, preto tá nerozhodnosť :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia