Morčacie prsia v syrovom kabátiku à la Provence

douglas - fotkadouglas, 10. marca 2013
Morčacie prsia v syrovom kabátiku à la Provence
Foto: douglas

Nechceli sme na nedeľný obed klasicky obaľované morčacie prsia...

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1/4 hrnčeku (iný syr)
2 ČL
1 hrnček
2 ks (naklepané a nasolené)
podľa potreby na smaženie




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia naklepeme, osolíme, pridáme mleté čierne korenie (pridala som aj mletú tuniskú rascu). Necháme odležať v chladničke. V hlbšom pekáči si pripravíme syrový kabátik. Potrebné množstvo strúhanky, najemno nastúhaného parmezánu (v mojom rcp je použitý najemno nastrúhaný Old Dutch Master 48%), provensálského korenia a mlieka zhnetieme spolu a vytvoríme tuhšie cestíčko, ktorým obaľujeme, resp. oplácavame morčacie prsia. Trochu to ide ztuha - kus cestíčka sem-tam odpadne od mäsa, no prosím, nevdávajte to a nenechajte sa odradiť, pretože výsledok stojí za to!!! Medzitým v pánvici rozpálime olivový olej. Opatrne vložíme naše obalené prsia do rozpáleného olivového oleja a osmažíme pokiaľ kabátik nie je zatiahnutý a upečený dozlatova. Mierka hrnčeka á cca 300 ml.

    Morčacie prsia v syrovom kabátiku à la Provence - obrázok 1
  2. 2

    TYP#1: Morčacie prsia v syrovom kabátiku a La Provence som servírovala z uvarenými cestovinami zľahka obalenými v olivovom oleji s provensálskym korením a sterilizovaným hráškom. Ako prílohu som doplnila cherry paradajky a sušené brusinky, pretože brusinkovú omáčku som nemohla v kuchyni nájsť. Všetko som posypala čerstvými bylinkami.

  3. 3

    TYP#2: Cestíčko je možné osmažiť aj samotné, ako malé placičky (pokiaľ nemáte nervy na oplacávanie mäsa ;)…). Aj tie sú veľmi chrumkavé a výborne chutnajú!

Diskusia k receptu

janger
@douglas , ten tvoj obrazok az tak akosi pekne 'vonia'....:-). Vyzera to velmi chutne jedlo.
douglas
Ďakujem za vaše komentáre! Môj manžel si už dopredu "objednal" tento typ obaľovaných pŕs, pretože @janger ako správne uvádzaš - Vyzera to velmi chutne jedlo - tak ono doopravdy je a ako vyzerá na obrázku, tak zaručene ešte lepšie chutná na jazyku! ;)
ericka
@douglas , určite vyskúšam,rôzne bylinky a aj provensálske korenie často používam v kuchyni.Robievam síce s ním väčšinou len kuracie stehná na provensálsky spôsob,ale zmena nezaškodí a ak tieto morčacie prsia chutia tak,ako vyzerajú,tak idem na to !
douglas
@ericka , ako pises zmena nezaskodi...preto i my sme chceli urobit "upgrade" a trocha vybocit z klasiky a tymto jednoduchym rcp sa to docela dobre povedlo :).