Croque Madame fotorecept

2010 - bez fotky2010, 25. júna 2015
Croque Madame (fotorecept)
Foto: 2010

Jeden z najlepsich klasickych ( kaloricka bomba) francuzskych sendvicov spomenuty vo Wiki, Larousse Gastronomique‎, Julia Child ci Jamie. Odporucam vyskusat.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chleba si natrieme maslom a dijonskou horčicou.

    Croque Madame (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poukladáme kvalitnú šunku a plátky syra.

    Croque Madame (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zaklopíme a dáme opražiť na maslo.

    Croque Madame (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z múky, masla, mlieka a muškatového oriešku si spravíme bechamelovú omáčku, ktorú natrieme na sandwich a ešte štedro pridáme strúhaný syr.

    Croque Madame (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme pod grill a dáme zapiecť, a spravíme si volské oko, položíme na roztopený syr... Dobrú chuť!

    Croque Madame (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mirop
videl som recept minuly tyzden na mnam TV, mukova omacka znie ale strasne....
2010
@methi ty si ma prekukla, dakedy sa recepty nedaju prekladat do slovenciny. Pre tych co idu do Pariza a v bistre na jedalnom listku uvidia Croque Madame - to je ten sendvic s vajickom a
ked je to Croque Monsieur je to bez vajicka :-)


methi
Kedysi som pozeravala taku mladu francuzsku na TLC a ta to robila do mafinovej formy z toastoveho chleba, aby sa jej do tej formy dal nacpat, lebo takyto poctivy chleba by sa asi zlomil. Tiez davala aj vajko.
viera1
No vidíš,keby si ten strúhaný syr dal do bešamelu,mohol si to nazvať Sendvič s Mornay omáčkou - ako by to znelo honosne :) Ale dobrý tip aj pre nejaké bistro,kde si bešamel pripravia do zásoby.Páči sa mi ,5x*
1x viera1
babav
Croque-Monsieur
by Amanda Hesser

Time: 20 minutes
Yield: 2 sandwiches
 cooking.nytimes.com/recipes/1017345-croque-monsieur...



INGREDIENTS

5 tablespoons butter
1 tablespoon flour
⅔ cup milk
Sea salt
Freshly grated nutmeg
4 1/3-inch-thick slices country bread (not sourdough or whole wheat)
4 thin slices French ham
2 thin slices Gruyere cheese


Download The New York Times Cooking App on the App Store.j
1x jerica
afataga
teda ty mas nazvoslovie, ani som to nechcela otvorit, ze mukova omacka, ze co to je za hnus, ale nakoniec som otvorila a opravila som si nazor, moze to byt fajn
jozka2
Priznam sa,ze som viackrat prechadzala recepty a tento som pre ten mukovy nazov ani neotvorila,az teraz co to za muka s chlebom.Skoda,ze si to nenazval s besamelovou omaclou,je to ine caffe,ale recept je vyborny na kazdu prilezitost.5*
jozka2
No,zaiste teraz nikto nebude otalat tento recept otvorit s tymto honosnym nazvom.Dobre si urobil,ze si nazov zmenil.Vo mne to vyvolavalo uplny odpor a zaiste aj u inych.
1x jozka2
methi
Pocuj a nezabudol si korku okrajat? :) Som mudra, jak radio, lebo som listovala v mojej Larousse knihe.
2010
@methi mas pravdu, ale ked som videl toto video a mal som dvojdnovy chleba...



havino
vyzerá to byť výborné a z môjho staršieho pravého kváskového chleba to bude eňo ňuno, ukladám, ked nás bude viac chlebajedlíkov
vybusna
chrumkaveho pana a pani som prestala robit , ked som prisla o gril, raz sme na to dostali strasnu chut doma a pouzila som flambovaciu pistol, takze odvtedy len tak. Nam strasne doma nechuti dijonska , tak davam obyc. Ja osobne francuzsku kuchynu nemusim, ale cassoulet a tieto toasty ano. Poznam, robievam....pjekny recept.
evanaaa
Aj ja som dostala chuť na takýto chlebík s bešamelom, tak mi nezostáva iné, ako si ho raz spraviť. Ale skôr by som povedala, že s vajíčkom je pán a bez neho pani, no tu je to naopak :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha