Filet mignon s brusnicovou omáčkou

skillet - fotkaskillet, 21. novembra 2014
Filet mignon s brusnicovou omáčkou
Foto: skillet

Steak zo zadnej užšej časti hovädzej sviekovej, ktorá má jemnú štruktúru. Podávaný je s brusnicovou omáčkou.

1
porcia
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
50 ml
 čerstvý
 čerstvý
80 g
20 ml
100 ml suché

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerstvé bylinky s bielym korením rozotrieme v mažiari a s olivovým olejom vymiešame marinádu, do ktorej vložíme asi 5 cm vysoký steak s priemerom 8-9 cm. Marinovaný steak vložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

  2. 2

    Panvica musí byť poriadne rozpálená, alebo na prípravu použijeme horúci gril. Aby sa mäso poriadne zatiahlo a všetka šťava v ňom zostala. Steak opekáme asi 4 minúty zo všetkých strán, aby sa mierne prepiekol. V priebehu grilovania, či opekania môžeme mäso jemne osoliť, ale vždy až opečenú stranu, aby soľ nevytiahla z mäsa šťavu.

  3. 3

    Opečený steak necháme na teplom tanieri chvíľku zakrytý alobalom odpočinúť. Medzitým dáme do výpeku prevariť červené víno s balzamicovou redukciou. Po odparení prebytočnej tekutiny pridáme brusnicový kompót a už len ohrejeme. Filet mignon podávame prekrojený na dve časti opečenou stranou dolu na teplom čistom tanieri. Podávame s brusnicovou omáčkou.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: