Foto: skillet
Steak zo zadnej užšej časti hovädzej sviekovej, ktorá má jemnú štruktúru. Podávaný je s brusnicovou omáčkou.
porcia
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvé bylinky s bielym korením rozotrieme v mažiari a s olivovým olejom vymiešame marinádu, do ktorej vložíme asi 5 cm vysoký steak s priemerom 8-9 cm. Marinovaný steak vložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
- 2
Panvica musí byť poriadne rozpálená, alebo na prípravu použijeme horúci gril. Aby sa mäso poriadne zatiahlo a všetka šťava v ňom zostala. Steak opekáme asi 4 minúty zo všetkých strán, aby sa mierne prepiekol. V priebehu grilovania, či opekania môžeme mäso jemne osoliť, ale vždy až opečenú stranu, aby soľ nevytiahla z mäsa šťavu.
- 3
Opečený steak necháme na teplom tanieri chvíľku zakrytý alobalom odpočinúť. Medzitým dáme do výpeku prevariť červené víno s balzamicovou redukciou. Po odparení prebytočnej tekutiny pridáme brusnicový kompót a už len ohrejeme. Filet mignon podávame prekrojený na dve časti opečenou stranou dolu na teplom čistom tanieri. Podávame s brusnicovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu