Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Michal Šebela
šéfkuchár reštaurácie Liviano v Bratislave, 29. januára 2010
šéfkuchár reštaurácie Liviano v Bratislave, 29. januára 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
1
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky prepelice osolíme a okoreníme. Na rozohriatu panvicu nalejeme olej a mäso s pečienkou a vetvičkami rozmarínu opečieme z každej strany. Opečené mäso s pečienkou a rozmarínom preložíme do pekáča, a dáme dopiecť do rúry na 6 minút pri 180 stupňoch.
- 2
Medzitým si očistíme jablko. Polovičku si nakrájame na jemné kocky. Preložíme na rozpálenú panvicu a sprudka opečieme. Pridáme maslo, zasypeme kryštálovým cukrom a necháme karamelizovať. Zastrekneme bielym vínom a necháme odpariť.
- 3
Na tanier servírujeme najprv jablkové chutney. Pridáme opečenú pečienku a prepelice. Na záver hotové jedlo polejeme omáčkou demi-glace.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
husacia pecen chuderka do cierna, z oleja sa mu dymylo,
ja blko nahnite otlcene...nuz, toto ukazat ako vrchol kulinarie je teda ehm ehm atd.
Chutila však absolútne vynikajúco, tomuto jedlu nebolo čo vytknúť.
Čo sa týka jablka, podľa čoho súdite že bolo zhnité? Myslíte si že by som jedla zhnité jablko?? :-)
Keby niektoré z jedál nebolo v poriadku, videorecept by sme nepublikovali - preto každé jedlo ochutnáme.
samozrejme nechcem rypat, ale nedalo mi sa k tomu nevyjadrit.
Jarco, ty sa choď byciklovať radšej:))