Barborkin Quiche

barborao - fotkabarborao, 30. júna 2010
Barborkin Quiche
Foto: barborao

Formu na quiche mame z dovolenky vo Francuzsku, a dnes som ju po prvykrat pouzila. Pochutka ktora nam dvom vydrzi 3 dni, kedze sa Zobraziť celý popisFormu na quiche mame z dovolenky vo Francuzsku, a dnes som ju po prvykrat pouzila. Pochutka ktora nam dvom vydrzi 3 dni, kedze sa da super uskladnit v chladnicke a studeny je taky isty chutny ako teply, podavame so salatom.

8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Na cesto: Muku a maslo spolu v miske vypracujeme na cesto, pridame studenu vodu, a vypracujeme do hutnej podoby. Vyvalkame do okruhleho tvaru a vystelieme nim formu. Vidlickou prepichame a nechame odstat v chladnicke. Na plnku: Vo vacsej miske rucne vymiesame vajicka, postupne pridavame smotanu. Pridame nastruhany syr, pokrajanu jarnu cibulku, cerstve bylinky (ja som pouzila petrzlenovu vnat a pazitku), sol a korenie. Zmes nechame odstat v chladnicke.

  2. 2

    Ruru predhrejeme na 180-tich stupnoch. Vlozime do nech quiche, ktory sme prikryli papierom na pecenie a zatazili (ja som pouzila stare mince), a nechame 15 az 20 minut piect. Pocas tohto casu, si nakrajame cibulu na kocky a oprazime na slnecnicovom oleji, pridame slaninu nakrajanu na pruzky, nakrajane sampiony a na miernom ohni opekame do hneda. Z chladnicky vyberieme plnkovu zmes, pridame do nej poopekanu cibulku, slaninku a sampiony, susene hriby, ktore sme si nechali zmaknut v teplej vode, a mlade listky spenatu. Z rury vyberieme quiche formu, odstranime papier na pecenie, a nechame piect na dalsich 5 minut, pokym cesto nezacne zlatistiet. Vyberieme, a prilejeme plnku. A vlozime do rury pri 175 az 180 stupnoch na 35-40 minut.

    Barborkin Quiche - obrázok 2
  3. 3

    Podavame s cerstvym salatom, najlepsie je userit si zopar spenatovych listkov.

    Barborkin Quiche - obrázok 3

Diskusia k receptu

michsamant
Taketo slane kolace s hubami su vyborne, tie fotky su uchvatne a hlavne ta prva hotoveho kolacika s vazou kvetin je velmi prijemna.
zdezda
"-) no to jedlo, podľa mojej chuti, koláče na slano veeeeľmi ľúbim, ukladám si :-)))
barborao
vcera mal tento slany kolacik uspech, mali sme prvykrat na navstevu u nas moju svokru a chutilo ;)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha