Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Francúzsky šiškový toast
V mise vyšľaháme vajcia s mliekom a extraktom a vianočku v ňom obalíme a necháme ju nasiaknuť...
Jednoduché cronuty z lístkového cesta s čokoládovou polevou a orieškami
Cronut je veľmi mladé pečivo, tento rok oslávilo len desať rokov....
Lososové tortičky plnené kozím syrom
Naše predjedlo k slávnostnému menu na Nový rok 2012...
Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave
Poulet au vin (kurča na víne)
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je...
Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...
Piperada
Zo žemle vyberieme striedku, namočíme ju do mlieka a následne vyžmýkame. Šunku opečieme a uložíme...
Dlabaná torta
Počula som ten recept v autobuse, takže neviem jeho pôvod. Nezapamätala som si všetko presne-...
Makové tartaletky bez lepku s parížskou šľahačkou a malinami
Chystáte rodinnú oslavu alebo párty s priateľmi a chceli by ste byť za hviezdu? My vám v tom vieme pomôcť....
Lapin - paquets - králik v balíčku
Blíži sa Veľká noc, hľadala som a našla som tento francúzsky recept na úpravu králika...
Medové madeleinky
Recept som našla na francúzskom internete a zaujal ma celkom nový postup, pravdu povediac som veľmi...
Baskický špargľový krém
Je sezóna špargle, ani ja som jej neodolala. Predtým som ju pripravovala inak,...
Zmrzlina Créme Fraiche
lahodná osvěžující zmrzlina podle http://www. bbcgoodfood. com/recipes/2358649/crme-frache-ice-cream
Kurča na spôsob Alexandra (Poulet rôti Alexandra)
Zaujímavý a chutný recept na hlavné jedlo z hydiny, z dostupných surovín
Levanduľové crème brûlée
Francúzska kuchyňa ovplyvnila v postoji k vareniu státisíce kuchárov – aj mňa. Vážime si ju preto,...
Ratatouille s mäskom
Tento recept mám moc rád, spojenie ingrediencií v tomto jedle sú priam na zjedenie :)
Zemiaky s kaviárom /alebo hľuzovkami/
Príloha i samostatný chod. Odporúčam podať k uvedeným rybím na mojej vareche alebo k perličke na...
Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom
V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá....
Zemiakové placky (Pommes de terre galettes)
Super jednoduchý receptík - z internátu.
Marinovaný kapor Čuridlo
Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže...
Tuniakový šalát
Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...
Polievka Titanic, krémová hrášková, skrátka jednoduchá verzia Potage Saint Germain
Táto skvostná polievka v plnej verzii, asi o 50% náročnejšej, sa vraj podávala na Titanicu....
Zapekané kurča so špenátom
Najprv si pripravím bešamel. Na malej panvici si rozpustím máslo. Keď je máslo rozpustené, ...
Čokoládové krúžky
Recept na tieto koláčiky podobné nášmu lineckému pečivu som dostal od mojej Francúzskej kamarátky Chloé. Sú...
Marhuľové clafoutis
Pokiaľ viem, originál francuzské clafoutis sa robí z čerešní aj s kôskami a mliekom, toto...