
Jahodové bábovičky
Jahody, jahody, jahody... v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu... a...

Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...

Čokoládové suflé
Zmiešame vajcia s cukrom. Pridáme rozpustené maslo a zamiešame. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme do...

Kurča v šampiňónovej omáčke s jablkami
Po francúzky sa volá Poulet Valée dˇAuge. V recepte sa používajú regionálne suroviny z Normandie ako...

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

Francúzsky šiškový toast
V mise vyšľaháme vajcia s mliekom a extraktom a vianočku v ňom obalíme a necháme ju nasiaknuť...

Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.

Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom
V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá....

Lososové tortičky plnené kozím syrom
Naše predjedlo k slávnostnému menu na Nový rok 2012...

Medové madeleinky
Recept som našla na francúzskom internete a zaujal ma celkom nový postup, pravdu povediac som veľmi...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Piperada
Zo žemle vyberieme striedku, namočíme ju do mlieka a následne vyžmýkame. Šunku opečieme a uložíme...

Poulet au vin (kurča na víne)
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je...

Lapin - paquets - králik v balíčku
Blíži sa Veľká noc, hľadala som a našla som tento francúzsky recept na úpravu králika...

Zmrzlina Créme Fraiche
lahodná osvěžující zmrzlina podle http://www. bbcgoodfood. com/recipes/2358649/crme-frache-ice-cream

Dlabaná torta
Počula som ten recept v autobuse, takže neviem jeho pôvod. Nezapamätala som si všetko presne-...

Baskický špargľový krém
Je sezóna špargle, ani ja som jej neodolala. Predtým som ju pripravovala inak,...

Kurča na spôsob Alexandra (Poulet rôti Alexandra)
Zaujímavý a chutný recept na hlavné jedlo z hydiny, z dostupných surovín

Levanduľové crème brûlée
Francúzska kuchyňa ovplyvnila v postoji k vareniu státisíce kuchárov – aj mňa. Vážime si ju preto,...

Ratatouille s mäskom
Tento recept mám moc rád, spojenie ingrediencií v tomto jedle sú priam na zjedenie :)

Zapekané kurča so špenátom
Najprv si pripravím bešamel. Na malej panvici si rozpustím máslo. Keď je máslo rozpustené, ...

Koláč so zelenými jablkami
Variant „gramotného“ použitia jabĺk, ako by bol riekol pán Prof. Ing. Tobiáš Lazar, ...

Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom
Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a...

Pralinkový orieškový krém
Používa sa na plnenie tortičiek, zákuskov aj drobných koláčikov, ale vedeli by sme ho vyjesť...

Bezlepkové madlenky z bielkov
Aj vám niekedy po pečení ostanú v chladničke bielky a vy neviete, čo s nimi? V takomto prípade sa vám zíde náš recept na bezlepkové madlenky z bielkov....

Šalátový dresing vinaigrette
Jemný kyslastý dresing úžasne pozdvihne chuť každého zeleninového šalátu. Ak ste ho doteraz nerobievali, tak...

Zemiaky s kaviárom /alebo hľuzovkami/
Príloha i samostatný chod. Odporúčam podať k uvedeným rybím na mojej vareche alebo k perličke na...