Foto: mardo
Dnes rano som na nu dostal chut. Viem ze tak ako ja ju nevarievate, tak Vam priblizim moj postup, ktory je tradicny vo francuzskej Zobraziť celý popisDnes rano som na nu dostal chut. Viem ze tak ako ja ju nevarievate, tak Vam priblizim moj postup, ktory je tradicny vo francuzskej kuchyni. Skuste, urcite nebudete lutovat.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zacneme netradicne. Kastrolik naplnime vodou tak cca 3 az 4 cm a privedieme k miernemu varu. Mierny var budeme udrziavat po celu dobu varenia. A uz mame cas pripravit si vajicka. Pekne ich vsetky vyslahame. Potom ich pecedime cez sitko a tu sa nam ukaze ako dobre sme ich vymixovali. Sitko nam ich zbavi z vlaknitych kuskov. Do vajicok pridame smotanu. Na jedno vajicko dve polievkove lyzice a maslo. Na dva vajicka cca jednu polievkovu lyzicu.
-
2
Vsetko pekne slahame a uz polozime na nas kastrolik s mierne vriacou vodou. Voda by mala sotva vriet. Za staleho miesania metlickou prideme ku konzistencii, pripominajucej jogurt, hustejsi jogurt. A je hotova.
-
3
Naservirujeme na tanier alebo do misky. Ona nam este trosku zhustne sama. Podla chuti mozte dosolit a dokorenit. Tradicne by sa ale nemala. Prajem Vam dobru chut.
-
4
A este jeden obrazok na zaver. ;-)
Stačí ju nechať zhustnut a bude ti v nej stat čo len chces....
A jak si došla na Holandsku omacku?
nic v zlom
Vies koľko veci sa robi na pare? ;-). Ohľadom jazykoveho okienka, uz som neraz písal že pochádzam z Brezna a tam je to proste takto. Ako v Nitre idem pri more. Napr.
Nic v zlom.
Aj takto su fajnove;-)
Alebo sa mylim @mardo ?
Tak karty teda na stôl.
Áno je to tak, je to tradičný francúzsky recept. Ako som napísal v úvode. Myslím si že si doma v kulinarskych záležitostiach či uz ako kuchár alebo majiteľ reštaurácie. Vies veľa a vždy správne. Ale, tieto baby tu varia podľa rodinných receptov, kamaratok, kníh, nevedia to čo ty. Tiez by som im vedel povedat svoje za tie vytvory, ale chovam si k ním úctu, k ich práci. Toto je amaterska stránka. Dúfam že vies o com hovorím. Vážim si aj tvoju prácu. Chce to len trosku jemnejsie a myslím že by nebolo treba zmazuvat žiadnu diskusiu.
sak som tam dal smajlikov. viiis
co sa ti podarilo? poplietol si pomer? ci doslova na pare si sa popalil?
plus vtedy este internet nebol. Tak sme francuzom spravili taku dobru nasu prazenicu.... a potom som si kupil Larousse Gastronomique 1200 stran ( stale mam a vlacim so sebou ).
ehe! ze pozdravujem! sak vyskusaj a uvidis...
dakujem, rypla si si... hehe
skus a daj vediet. ;-)
?
myslim ze toto by malo ist.
dakujem, zacnime sladkou smotanou ;-) Najlepsie by bolo keby bola domaca... to by bola jedna basen! a domace vajicka! a maslo! Mmmmm...
a ohladom 2010, vidiet na jeho praci ze to nie je amater, ako ja napriklad, ze sa tomu chalan venuje. keby bol on na mojom mieste urobil by to iste. myslim. ;-)
tieto zaparené vajcia nemusia byť zlé, ale ja tam musím mať cibuľku
aj slaninku
ty si riadny srandista. Máš rád čierny humor???