Foto: mojack
Recept mám od kamarádky..tak som vyskúšala
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vodu, maslo, cukor,soľ privedieme k varu.
-
2
Múku a práš. do pečiva pomaly prisypujeme do hrnca. Miešame a davame pozor aby neprihorelo.
-
3
Po 3- 5 minútach do tejto teplej hmoty zapracujeme žltka.Použila som mixér.
-
4
Vyšlahané bielka opatrne zamiešam aby sa nám všetko pekne spojilo.
-
5
Cesto nastriekam pomocou cukr.vrecka / ako na venčeky/ na papier, ktorý pred tým natriem olejom aby sa odlepili. Papier som postrihala s kolieskami na štvorce, tak ako je poskladaný papier.
-
6
Takto pekne pripravené som jednotlivé štvorce s cestom vyprážala v oleji z obidvoch strán.Ide to jednoducho. Zoberiem jeden štvorec s cestom a obrátené s papierom hore vložím do vyhriatého oleja. Papier zoberiem hned preč pomocou šikovnej vecičky.
- 7
Vypražené položím na servitku...
- 8
Prichystám si medovú polevu
- 9
a vychladené šišky namočím do polevy.
- 7
treba si pomôcť aj napriklad takou pomôskou
-kliešte- pinzeta