Mandarínkovo-pomarančové makrónky
Veľmi som chcela vyskúšať túto príchuť. Recept na plnku som nikde nenašla, tak som si vymyslela svoju. A nesklamali ma - aj keď vizuálne majú značné rezervy, chuťovo sú výborné....
Ratatouille podľa Bruna
Odkedy som videla rozprávku Ratatouille, túžila som ochutnať ten skvost, ktorý uvaril kuchár potkan :-)...
Čokoládový koláčik pečený ako soufflé v ramekins
O jeho vlastnictve sa nevedia dohodnut: ci patri do Francuzskej, alebo do Anglickej kuchyne. Nam...
Francúzske bravčové Rillettes (rijet)
Originálny francúzsky recept - ide o veľmi univerzálnu dobrotu, ktorá je vhodná na raňajky k chrumkavému...
Dezert crêpes flambé - flambované palacinky
Tento recept robieva môj manžel. Naučil sa ho ešte v škole - je to dezert, ...
Citrónové makrónky
Makrónky - buď ich milujete alebo nenávidíte. Upiecť ich tak, aby sa podarili nie je...
Domáce provensalské korenie (Herbes de Provence)
Úžasná symfónia vône a chuti ktorá sa hodí sa k mäsu, rybe, do šalátov, ...
Teľacie pliecko marinované v Chardonnay, tymiane a rozmaríne
Milujem pohodlné sviatočné varenie, túto úžasnú delikatessu sme mali na obed na Nový rok 2015, ...
Pečená zelenina alebo Ratatouille č.2
Toto je jednoduchá príprava pečenej zeleniny na spôsob ratatouille. U nás často používaná ako príloha k...
Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...
Crêpes podľa Julie Child
Do misky vlejeme mlieko a vodu, pridáme vajíčka a štipku soli. Pridáme preosiatu múku a...
Čokoládové makrónky
Vždy som obdivovala malé farebné koláčiky - makrónky. Pár krát som ich vyskúšala. Páčila sa mi ich farebnosť a chuť....
Crème Pâtissière
Vznikla tu jedna zaujímavá diskusia, čo sa týka tohto krému alebo lepšie nazvané plnky. Len chcem upresnit...
Eclairs au chocolat & café
Meno tejto francúzskej špeciality z odpalovaného cesta sa nedá preložiť. Ak však už toto poznáte a...
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Tarte Tatin dostal jméno po dvou svobodných sestrách Stephanie a Caroline, které začátkem minulého století vedly...
Konfitovaná kachna se zelím a knedlíkem
Konfitování (vaření v tuku) se jako úprava kachního nebo husího masa dříve používalo hlavně jako jeho konzervace,...
Polievka z bažanta s bielym vínom Chardonnay
Už je to veľa rokov, čo som varila polievku z bažanta, asi rok sa na...
Zapekané slimáky
Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto...
Rýchly jablkový koláč s obrubou
Zunovali sa mi "štrúdle" z lístkového cesta a keďže ma tlačil čas a nemala som čerstvé...
Francúzska pórová polievka
Pór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej...
Francúzska polievka s kelom
Veľmi nám chutí. Recept mám od známeho, on na takýchto polievkach pracoval. Táto je...
Pistáciové makrónky
Milujem pistácie aj ich chuť v rôznych produktoch. Pistáciová zmrzlina je u mňa už roky rokúce TOP. Takže keď som kúpila pistáciovú pastu, vedela som, že budú aj makrónky plnené pistáciovou plnkou....
Bravčové na mrkve a cibuľke
Jedlo, ktoré pripravujem pravidelne aspoň jedenkrát do mesiaca, dnes som ho chcel pripraviť v remoske....
Slaná cuketová torta
Tento recept pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne, po prvýkrát ho prezentovala Martha Stewart pred 10 rokmi,...
Kysnuté palacinky
Palacinky sa v roznych obmenach pecu na celom svete. Takto ich robim ja.
Plnené morčacie stehno
V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....
Domáci zajac v horčicovo-bylinkovej omáčke
Keď starká v Žabokrekoch oznámila, že bude zajac, nevedela som sa dočkať soboty, kedy...
Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...
Kuracie prsia v smotanovej omáčke s kuriatkami a pažítkou
Jednoduchý a chutný recept inšpirovaný francúzskou kuchyňou, recept pridávam do zbierky rýchleho a chutného nedeľného varenia...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)
Toto je môj recept na kurací chasseur. Je to jednoduché a fajnučké.