Dezert Clafoutis
tak toto je ten dezert, pri ktorom som nervačila... aléé... nehnevajte sa ale zjedla...
Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)
Polievka zo šampiňónov s tymianom
Varila som mäsko pre iný recept, vývar z mäsa som odložila a uvarila som šampiňónovú polievku...
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Čokoládová hviezda
Francúzi tomuto koláču hovoria Vianočná hviezda, ale u nás sa pečie kedykoľvek, takže aké Vianoce....
Treska s vianočným nádychom
Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...
Taboulé oriental
Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale...
Quiche s hruškami a so syrom
Základ receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku . týždeň. Zapáčil sa mi,...
Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
Tarte Tatin
Keď som na TV paprika videla Jamieho prirpravovať túto fantastickú pochúťku, neváhala som ani minútku a...
Millefeuille z kokosovej pannacotty
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...
Pór so zemiakmi
Biele časti póru nakrájame najemno a cibuľu nasekáme. Spolu ich dáme na rozpálený olej a na...
Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.
Créme fraiche - 2 recepty
Creme fraiche určitě všichni znáte. Přidávám 2 recepty na domácí výrobu. Vyzkoušeno.
Višňový clafoutis
Clafoutis je klasický francúzsky ovocný letný koláč. Jeho výhodou je ľahká príprava a v tejto forme...
Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...
Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...
Jednoduché jarné rizoto
Nenáročné na prípravu aj na peňaženku, ale chutné, rýchle a ľahko stráviteľné :-))) Kto nemá...
Recyklované pistáciovo-malinové makrónky
Keď máš na ne chuť, tak jednoducho musíš. Tentoraz také jarné (zelené), opäť recyklačné, pretože predposledný pokus nevyšiel, tak mám materiál do zásoby....
Jahodové bábovičky
Jahody, jahody, jahody... v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu... a...
Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...
Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...
Čokoládové suflé
Zmiešame vajcia s cukrom. Pridáme rozpustené maslo a zamiešame. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme do...
Mandľovo-lieskovcové makrónky s levanduľovou ganache a bazovým želé
Nie celkom typická príchuť, ale chcela som ju vyskúšať už dlhšie. Čakala som pokiaľ rozkvitne moja levanduľa v záhrade a pustila som sa do toho....
Sous-Vide prsia z holuba
Otec ma obdaroval mladými holubmi, tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide. Výsledok bol viac ako...
Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.
Kurča v šampiňónovej omáčke s jablkami
Po francúzky sa volá Poulet Valée dˇAuge. V recepte sa používajú regionálne suroviny z Normandie ako...
Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch
Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom...
Crème brûlée
Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a svaříme, ( lusk svaříme...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...