
Plnené bravčové kotlety s jablkami
Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...

Chrumkavý losos, paštrnákový crème a sauce vierge
Tento recept vyzerá komplikovane a pritom je naozaj jednoduchý a veľmi, veľmi chutný. Dokonca aj...

Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)

Makové tartaletky bez lepku s parížskou šľahačkou a malinami
Chystáte rodinnú oslavu alebo párty s priateľmi a chceli by ste byť za hviezdu? My vám v tom vieme pomôcť....

Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....

Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...

Crème brûlée
Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a svaříme, ( lusk svaříme...

Tvarohový koláč - Creme Bruleé
"Otázne je, či je tvarohový koláč naozaj koláč, lebo je to v podstate krém, ...

Krémová polievka zo zeleniny à la Mode de Tours
Pozerám sa na moju preplnenú KKK (Knižnica Kuchárskych Kníh), ktorú v terajšom živote nezrealizujem, ani...

Créme fraiche - 2 recepty
Creme fraiche určitě všichni znáte. Přidávám 2 recepty na domácí výrobu. Vyzkoušeno.

Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...

Višňový clafoutis
Clafoutis je klasický francúzsky ovocný letný koláč. Jeho výhodou je ľahká príprava a v tejto forme...

Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....

Polievka zo šampiňónov s tymianom
Varila som mäsko pre iný recept, vývar z mäsa som odložila a uvarila som šampiňónovú polievku...

Čokoládová hviezda
Francúzi tomuto koláču hovoria Vianočná hviezda, ale u nás sa pečie kedykoľvek, takže aké Vianoce....

Dezert Clafoutis
tak toto je ten dezert, pri ktorom som nervačila... aléé... nehnevajte sa ale zjedla...

Pór so zemiakmi
Biele časti póru nakrájame najemno a cibuľu nasekáme. Spolu ich dáme na rozpálený olej a na...

Taboulé oriental
Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale...

Jednoduché cronuty z lístkového cesta s čokoládovou polevou a orieškami
Cronut je veľmi mladé pečivo, tento rok oslávilo len desať rokov....

Jednoduché jarné rizoto
Nenáročné na prípravu aj na peňaženku, ale chutné, rýchle a ľahko stráviteľné :-))) Kto nemá...

Sous-Vide prsia z holuba
Otec ma obdaroval mladými holubmi, tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide. Výsledok bol viac ako...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.

Tarte Tatin
Keď som na TV paprika videla Jamieho prirpravovať túto fantastickú pochúťku, neváhala som ani minútku a...

Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...

Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...

Millefeuille z kokosovej pannacotty
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

Jahodové bábovičky
Jahody, jahody, jahody... v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu... a...