Šalát nicoise
Šalát nicoise

Šalát „nicoise“ s grilovaným tuniakom

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 29. júna 2017
Šalát „nicoise“ s grilovaným tuniakom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 ks
200 g
300 g
1 ks (šalát listový)
100 g
250 g
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a varíme domäkka, necháme vychladnúť a rozpolíme. Vajcia uvaríme natvrdo a rozštvrtíme. Fazuľku krátko povaríme, zlejeme a prepláchneme studenou vodou.

  2. 2

    Steak z tuniaka potrieme olejom a osolíme, okoreníme a ugrilujeme. Potom ho nakrájame na plátky. Šaláty opláchneme, paradajky a uhorku nakrájame na kocky. Na dresing olej premiešame s citrónovou šťavou.

  3. 3

    Na taniere rozdelíme zeleninu, zemiaky, vajcia a olivy. Ozdobíme plátkami tuniaka a pokvapkáme dresingom.

Diskusia k receptu