Šalát „nicoise“ s grilovaným tuniakom
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 29. júna 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 29. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a varíme domäkka, necháme vychladnúť a rozpolíme. Vajcia uvaríme natvrdo a rozštvrtíme. Fazuľku krátko povaríme, zlejeme a prepláchneme studenou vodou.
- 2
Steak z tuniaka potrieme olejom a osolíme, okoreníme a ugrilujeme. Potom ho nakrájame na plátky. Šaláty opláchneme, paradajky a uhorku nakrájame na kocky. Na dresing olej premiešame s citrónovou šťavou.
- 3
Na taniere rozdelíme zeleninu, zemiaky, vajcia a olivy. Ozdobíme plátkami tuniaka a pokvapkáme dresingom.
Tiež nicoise:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu