Whisky flambovaná foie gras s toastom

redakcia - fotkaredakcia, 17. septembra 2009
Whisky flambovaná foie gras s toastom
Foto: Pravda: Robert HÜTTNER

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá voda. Vyskúšajte moderný recept s whisky od šéfkuchára Zobraziť celý popisNázov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá voda. Vyskúšajte moderný recept s whisky od šéfkuchára Petra Kulčára z bratislavskej reštaurácie Upside Down v Bratislave.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 dl
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na rozpálenú panvicu bez tuku položíme okorenené a osolené asi centimentrové plátky pečene. Prudko opečieme z každej strany asi tri minúty. Vyberieme a dáme bokom. Vytlačíme šťavu z pomaranča a citróna na panvicu, pridáme kávovú lyžičku medu, jadierka z vanilkového struku, zvyšok struku, čili papričku pokrájanú na prúžky bez jadierok (podľa chuti), pár pásikov z jablka a kúsok masla na zjemnenie.

  2. 2

    Zredukujeme na polovicu a pridáme pečeň, ktorú v šťave povaríme asi ešte 3 - 4 minúty. Nakoniec do omáčky prilejeme whisky. Panvicu nahneme nad plameň, až kým nechytíme oheň a pečeň flambujeme. Naaranžujeme na tanier a prelejeme zvyškom šťavy.

  3. 3

    Náš tip: V tomto recepte možno husaciu pečeň nahradiť aj kuracími pečienkami. Treba ich však povariť o niečo dlhšie, aby boli jemné.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia