Quiche Lorraine s morčacou šunkou

mecom - fotkamecom, 9. júna 2015
Quiche Lorraine s morčacou šunkou
Foto: mecom

Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
1 ks
80 g
100 g
200 g
150 g
150 g
100 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto - hladkú múku, maslo, vajce, soľ - spolu dobre premiešame a necháme odležať 30 minút. Na plnku dobre premiešame všetky ingrediencie - kyslú smotanu, smotanu 33%, roquefort a vajcia - a na záver pridáme orestovanú šunku.

  2. 2

    Po odležaní cesto rozvaľkáme a vystelieme ním okrúhlu formu, do ktorej vylejeme rozmiešanú plnku. Pečieme 30 minút na 180 °C a servírujeme s pripraveným šalátom zo sušených paradajok a čerstvého špenátu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia