Srnčie predné mäso

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

1 kg
100 g
80 g
1 PL
500 ml
200 g
10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút. Slaninu pokrájame, v hlbokom kastróle ju rozpustíme, pridáme aj polovicu masla a vložíme mäso. Podlejeme vínom, pridáme vonné bylinky, soľ, čierne korenie, cibuľky a pomaly dusíme takmer do mäkka.

  2. 2

    Pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme zo zvyšku masla a múky a pridáme k mäsu. Dusíme do mäkka.

  3. 3

    Medzitým šampiňóny podusíme na masle. Potom omáčku odmastíme a pridáme dusené šampiňóny. Mäso podávame obložené opečenými chlebíkmi.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha