Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
80 g |
|
1 PL |
|
500 ml |
|
200 g |
|
|
|
10 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút. Slaninu pokrájame, v hlbokom kastróle ju rozpustíme, pridáme aj polovicu masla a vložíme mäso. Podlejeme vínom, pridáme vonné bylinky, soľ, čierne korenie, cibuľky a pomaly dusíme takmer do mäkka.
- 2
Pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme zo zvyšku masla a múky a pridáme k mäsu. Dusíme do mäkka.
- 3
Medzitým šampiňóny podusíme na masle. Potom omáčku odmastíme a pridáme dusené šampiňóny. Mäso podávame obložené opečenými chlebíkmi.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu