Paradajkovo-olivové concassé s kozím syrom

Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 27. júla 2014
Paradajkovo-olivové concassé s kozím syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
1/2 šálky
320 g
1 čl
1 čl
1 čl
1 pl




Postup

  1. 1

    Sparené paradajky ošúpeme, prekrojíme a odstránime z nich jadierka. Dužinu pokrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme bazalkové listy, ktoré zrolujeme a nakrájame.

  2. 2

    Odkvapkané a nakrájané olivy zmiešame s paradajkami, pridáme morskú soľ, čerstvo zomleté korenie. Vínny ocot a necháme 10 minút v chladničke odpočinúť.

  3. 3

    Potom concassé podávame s jemne zrejúcim kozím syrom, potretým troškou medu. Na dochutenie použijeme octovú redukciu.

Diskusia k receptu

jamarlen
pripravujeme niečo véééľmi podobné, ibaže v opačnom pomere - viac paradajok a menej syra na porciu
nemôžeme sa dojesť za celú sezónu domácich paradajok, a tá sa ešte nezačala….:(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia