Paradajkovo-olivové concassé s kozím syrom
Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 27. júla 2014
hotel Bankov v Košiciach, 27. júla 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sparené paradajky ošúpeme, prekrojíme a odstránime z nich jadierka. Dužinu pokrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme bazalkové listy, ktoré zrolujeme a nakrájame.
- 2
Odkvapkané a nakrájané olivy zmiešame s paradajkami, pridáme morskú soľ, čerstvo zomleté korenie. Vínny ocot a necháme 10 minút v chladničke odpočinúť.
- 3
Potom concassé podávame s jemne zrejúcim kozím syrom, potretým troškou medu. Na dochutenie použijeme octovú redukciu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
nemôžeme sa dojesť za celú sezónu domácich paradajok, a tá sa ešte nezačala….:(