Brokolicovo-cuketová polievka s prosciuttom fotorecept
Foto: amelie
Inšpirovala som sa receptom z francúzskeho internetu na brokolicovo-cuketovú velouté, čiže krémovú polievku. Namiesto petits suisses som použila 20%-nú kyslú smotanu, biele korenie som Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom z francúzskeho internetu na brokolicovo-cuketovú velouté, čiže krémovú polievku. Namiesto petits suisses som použila 20%-nú kyslú smotanu, biele korenie som vymenila za kajenské a šunku som pridala sama.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Je lepšie použiť čerstvú brokolicu.
-
2
Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky, mrkvu pokrájame na kolieska, cuketu na malé kocky a šalotky nadrobno a všetko nasypeme do vriaceho slepačieho vývaru. Môžete použiť aj vývar z iného mäsa alebo zo zeleniny.
-
3
Keď je zelenina uvarená, vyberieme niekoľko ružičiek brokolice na ozdobenie, polievku osolíme, okoreníme a rozmixujeme ponorným mixérom.
-
4
Zahustíme smotanou, prípadne ešte dochutíme. Na tanieri polievku posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme ružičky brokolice. Navrch dáme nerovnako potrhané pásiky sušenej šunky.
Diskusia k receptu