Mille-feuille s foie gras a kozím syrom
Foto: roxanne
Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.
porcie
príprava
Postup
-
1
Tento recept je inšpirovaný skvelým umením kuchára v nemenovanom hoteli v španielskom Corraleju, ktorý nás cez Vianoce rozmaznával takýmito dobrotami. Čo sa týka ingrediencií, odporúčam čo najjemnejší kozí syr, aby neprebil silnou kozacinou chuť kačacej pečienky.
- 2
Na spodok taniera dáme prepláchnutý a osušený mix šalátových listov. Šalát pokropíme dressingom - každý, ako má rád. Ja som zmiešala tri lyžice šťavy z čučoriedkového kompótu s trochou olivového oleja, tekvicového oleja, karobového sirupu a citrónovej šťavy. Pridala som štipku soli a šalátového korenia, spolu som všetko premiešala a bolo hotovo.
- 3
Do stredu šalátovej kopy striedavo ukladáme plátok foie gras a jabĺčka, ich počet závisí od toho, akí sme hladní. To, že prekladáme lichobežníkové plátky pečienky s okrúhlym jablkom, nám vôbec nevadí, veď lichobežníkové jablká ešte nenarástli a okrúhle foie gras sme práve dnes nezohnali.. Inak, komu sa chce, môže jablkové plátky krátko popražiť na panvici s troškou masla. Ja som dnes bola hladná, tak som tento krok vynechala.
- 4
K šalátu pridáme plátky kozieho syra a čučoriedkový kompót. A ako naša mama hovorí, dobrý šalát nemôže byť bez opražených orechov, príp. semiačok, takže trochu nimi tú nádheru postrašíme. Podávame s čerstvou alebo jemne opečenou bagetou. Dobrú chuť!
Tiež kačacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Príprava mojej teriny je velmi jednoducha. Skocime do obchodu, kupime vanicku s foie gras, s troskou sikovnosti ju otvorime, ostrým nožom naporcujeme a hneď podávame:-)
Kto chce, samozrejme si môže tento šalát spraviť s čerstvo pripravenou kačacou pečienkou, ale moj recept je na 10-minútovú prípravu s už hotovým foie gras.