Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Mille-feuille s foie gras a kozím syrom

roxanne - bez fotkyroxanne, 14. februára 2018
Mille-feuille s foie gras a kozím syrom
Foto: roxanne

Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Tento recept je inšpirovaný skvelým umením kuchára v nemenovanom hoteli v španielskom Corraleju, ktorý nás cez Vianoce rozmaznával takýmito dobrotami. Čo sa týka ingrediencií, odporúčam čo najjemnejší kozí syr, aby neprebil silnou kozacinou chuť kačacej pečienky.

  2. 2

    Na spodok taniera dáme prepláchnutý a osušený mix šalátových listov. Šalát pokropíme dressingom - každý, ako má rád. Ja som zmiešala tri lyžice šťavy z čučoriedkového kompótu s trochou olivového oleja, tekvicového oleja, karobového sirupu a citrónovej šťavy. Pridala som štipku soli a šalátového korenia, spolu som všetko premiešala a bolo hotovo.

  3. 3

    Do stredu šalátovej kopy striedavo ukladáme plátok foie gras a jabĺčka, ich počet závisí od toho, akí sme hladní. To, že prekladáme lichobežníkové plátky pečienky s okrúhlym jablkom, nám vôbec nevadí, veď lichobežníkové jablká ešte nenarástli a okrúhle foie gras sme práve dnes nezohnali.. Inak, komu sa chce, môže jablkové plátky krátko popražiť na panvici s troškou masla. Ja som dnes bola hladná, tak som tento krok vynechala.

  4. 4

    K šalátu pridáme plátky kozieho syra a čučoriedkový kompót. A ako naša mama hovorí, dobrý šalát nemôže byť bez opražených orechov, príp. semiačok, takže trochu nimi tú nádheru postrašíme. Podávame s čerstvou alebo jemne opečenou bagetou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

radox1
pekné,este by bolo dobre napisat,ako taku terinu foie gras pripravit,nakolko u nas sa väcsinou pripravuje v tuku.ja kacaciu/husaciu pecen len takto pripravujem,nakolko su tam minimalne straty na hmotnosti,a da sa expedovat ako v studenom,tak aj teplom stave.
roxanne
@Radox1 (14.2.2018 12:24)

Príprava mojej teriny je velmi jednoducha. Skocime do obchodu, kupime vanicku s foie gras, s troskou sikovnosti ju otvorime, ostrým nožom naporcujeme a hneď podávame:-)
Kto chce, samozrejme si môže tento šalát spraviť s čerstvo pripravenou kačacou pečienkou, ale moj recept je na 10-minútovú prípravu s už hotovým foie gras.
kukulienka71
Mne sa tvoj recept veľmi páči, ak budem mať chuť niekoho ohúriť aj názvom jedla, dúfam, že si spomeniem, že mám v KK skvelý tip od teba. Šikovníci si môžu foie gras pripraviť predsa aj sami:-)