Bezlepkové tartaletky
Bezlepkové tartaletky

Makové tartaletky bez lepku s parížskou šľahačkou a malinami

novalim - fotkanovalim, 21. mája 2023. Komerčný recept.
Makové tartaletky bez lepku s parížskou šľahačkou a malinami
Foto: novalim

Chystáte rodinnú oslavu alebo párty s priateľmi a chceli by ste byť za hviezdu? My vám v tom vieme pomôcť. Naším dnešným receptom Zobraziť celý popisChystáte rodinnú oslavu alebo párty s priateľmi a chceli by ste byť za hviezdu? My vám v tom vieme pomôcť. Naším dnešným receptom na makové tartaletky bez lepku ohúrite naozaj každého. Plnené parížskym krémom a zdobené malinami budú zaručene chutiť každému. Ak nemáte čas na prípravu cesta, pokojne použite namiesto toho naše hotové chladené linecké cesto. A párty sa môže začať!
Zdroj: www.novalim.sk

6-8 ks
porcií
45 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
200 g (+ na pomúčenie dosky)
60 g
60 g
1/2 ČL (alebo extrakt)
1-2 ks
1/2 bal.
štipka
1-2 PL (nemletý)
Na parížsky krém:
200 g kvalitná (50 %)
500 ml
1 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto. Maslo spolu s cukrom a vanilkovou pastou vyšľaháme v mise do nadýchanej peny. Po jednom postupne zašľaháme vajcia. Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok, nemletý mak a soľ. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Kým sa cesto chladí, pripravíme si parížsku šľahačku. Za stáleho miešania necháme zovrieť smotanu s nalámanou čokoládou a kakaom. Ihneď odstavíme, necháme poriadne vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom aspoň hodinu v chladničke. Vychladené nakoniec vyšľaháme.

  3. 3

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Pomocou tartaletkových formičiek s priemerom asi 10 cm vykrajujeme kolieska. Formičku s cestom vždy obrátime a cesto prstami zatlačíme dovnútra na dno a aj po okrajoch. Každé cesto vo formičke popicháme vidličkou, potom uložíme na plech a dáme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 10 minút. Upečené tartaletky necháme vo formičkách vychladnúť.

  4. 4

    Parížsku šľahačku vložíme do cukrárskeho vrecka s tenšou ozdobnou špičkou a postupne nanášame do tartaletiek. Ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrom. Skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia