Foto: ancicka
Briošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo,ktoré sa vo francuzkych rodinách podáva ku káve.Tento recept je s kuchárskej knížky Zobraziť celý popisBriošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo,ktoré sa vo francuzkych rodinách podáva ku káve.Tento recept je s kuchárskej knížky "Svetová kuchárka":Ja to jedna z mnohých ,ktoré vlastním.
porcií
na 180-200 °C
Postup
-
1
Uvedené množstvo surovín som dala do pekárničky vymiesiť.Kto nemá pekárničku ,tak si cesto zamiesi klasickým spôsobom a nechá vykysnúť.
-
2
Po vykysnutí cesto na pomúčenej doske vyptracujeme a
-
3
rozdelíme na 20 časti.Vypracujeme guľky. S každej ešte odrežeme časť cesta na malú guličku.Vid bod 6.
-
4
Formičky si vymastíme olejom,Poukladáme na plech,
-
5
a do každého dáme jednú guličku,paľcom urobíme dierku a potrieme žltkom.
-
6
Na to dáme ešte maličku guličku a tiež ju potrieme žltkom a upečieme.
-
7
Upečené vyberieme s formičiek a podávame ku kávičke.
-
8
Druhu dávku som robila v takýchto babovkových formách.Je to formičková súprava,ktorá obsahuje jednú veľku formu,jednu menšiu a 20 košíčkov.Tieto som piekla asi 35 min. na spodnej priečke rúty.
-
9
Upečené čerstvé na raňajky.
ja som to robila presne podľa receptu ako bolo písané.Tie formičky mi kúpila dcéra.Ja som ani nevedela,na čo je taká sada formičiek,ale ked som si listovala v kuchárskej knížke a prišla som na tento rcp.tak hned ma napadlo,že formičky sú ako stvorené na briošky.
@sracs ,dakujem za pozdrav.K raňajšiemu kafičku sú výýýborné.Ja som presne tento rcp.robila dnes v pekárničke na raňajky,no poviem Ti,že není to ono.S tých formičiek je chutnejšie.