Briošky - Brioches fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 21. júna 2013
Briošky - Brioches (fotorecept)
Foto: ancicka

Briošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo,ktoré sa vo francuzkych rodinách podáva ku káve.Tento recept je s kuchárskej knížky Zobraziť celý popisBriošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo,ktoré sa vo francuzkych rodinách podáva ku káve.Tento recept je s kuchárskej knížky "Svetová kuchárka":Ja to jedna z mnohých ,ktoré vlastním.

20
porcií
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 g
1/2 kocky
260 ml
120 g
60 g
2 ks
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Uvedené množstvo surovín som dala do pekárničky vymiesiť.Kto nemá pekárničku ,tak si cesto zamiesi klasickým spôsobom a nechá vykysnúť.

    Briošky - Brioches (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí cesto na pomúčenej doske vyptracujeme a

    Briošky - Brioches (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozdelíme na 20 časti.Vypracujeme guľky. S každej ešte odrežeme časť cesta na malú guličku.Vid bod 6.

    Briošky - Brioches (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Formičky si vymastíme olejom,Poukladáme na plech,

    Briošky - Brioches (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a do každého dáme jednú guličku,paľcom urobíme dierku a potrieme žltkom.

    Briošky - Brioches (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na to dáme ešte maličku guličku a tiež ju potrieme žltkom a upečieme.

    Briošky - Brioches (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené vyberieme s formičiek a podávame ku kávičke.

    Briošky - Brioches (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Druhu dávku som robila v takýchto babovkových formách.Je to formičková súprava,ktorá obsahuje jednú veľku formu,jednu menšiu a 20 košíčkov.Tieto som piekla asi 35 min. na spodnej priečke rúty.

    Briošky - Brioches (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečené čerstvé na raňajky.

    Briošky - Brioches (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

douglas
Krásne vypečené bochánky/briošky! Písat, že si veľmi zručná kuchárka je ako nosiť drevo do lesa. Nech sa ti darí :)
sracz
Srdečný pozdrav Pod kapitulu, nádherne si sa predviedla milá šikovná @ancicka - také formičky síce nemám (teda aspoň zatiaľ), ale podľa Tvojho rcp budú u nás brioches (moja najsamkrajšejšia 1/2 je aj excelentná francúzštinárka) k nedeľňajšiemu raňajkovému "kakajíčku"!
ancicka
Dakujem veľmi pekne,@medovnicek ,@douglas ,@izka.
ja som to robila presne podľa receptu ako bolo písané.Tie formičky mi kúpila dcéra.Ja som ani nevedela,na čo je taká sada formičiek,ale ked som si listovala v kuchárskej knížke a prišla som na tento rcp.tak hned ma napadlo,že formičky sú ako stvorené na briošky.
@sracs ,dakujem za pozdrav.K raňajšiemu kafičku sú výýýborné.Ja som presne tento rcp.robila dnes v pekárničke na raňajky,no poviem Ti,že není to ono.S tých formičiek je chutnejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia