Marinované kuracie prsia v špenátovom liste

bobo1 - fotkabobo1, 25. mája 2012

Tento recept mi dala moja dcéra z Francúzska kde ho robia dosť často a tak som ho vyskúšal a veľmi mi chutil

10
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
20 ks
Marináda : olivový olej alebo slnečnicový
3 strúčiky
bylinky : oregano
dressing : majonéza
3 strúčiky
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na tenké rezne a potom ich dáme na 24hodín do marinády. Marináda : olivový alebo slnečnicový olej, cesnak, soľ mleté čierne korenie, mletá červená paprika, bylinky ja dávam oregano, šalviu a tymián

  2. 2

    Po 24 hodinách kuracie prsia vyberieme z marinády, kuracie rezne zrolujeme do zvitkov a spojíme ich špáradlom, aby sa nerozchádzali. Marinádu , ktorá nám ostala vylejeme na panvicu a necháme dobre rozohriať a kuracie zvitky z prudka opekáme , keď je mäso hotové vyberieme ho a necháme ochladiť.

  3. 3

    Na jeden zvitok budeme potrebovať 3 špenátové listy. Špáradlo zo zvitku vyberieme a zabalíme zvitok do špenátových listov, ktoré opäť špáradlom prichytíme aj so špenátovými listmi. Takto zabalené kuracie prsia môžme zľahka opiecť na grile alebo v tej istej panvici v ktorej sme opekali kuracie prsia spolu s marinádou a opečieme ich zhruba 10 sekúnd.

  4. 4

    Podávame ich s cesnakovo -bulinným dressingom . Ja si robím drassing sám a potrebujeme naň : 1 malú fľaštičku tatarky, 1 téglik kyslej smotany, 3 strúčky cesnaku, na jemno nasekané čerstvé bylinky ja dávam bazalku a pepermint, soľ, korenie, a pár kvapiek sójovej omáčky Podávame s hranolkami alebo s čerstvým pečivom alebo s čerstvou zeleninou

Diskusia k receptu

martamm
Veľmi zaujímavý recept, škoda, že si nepridala fotku, ale aj tak vyskúšam...
stelli
aj mne by pomohla fotka lebo neviem prdstaviť ako bude vyzerať..nabudúce ked budeš robiť prosím ťa urob pre nás fotku...
bobo1
ludia nemam fotak a s telefonu niesu dobre fotky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia