Tento recept mi dala moja dcéra z Francúzska kde ho robia dosť často a tak som ho vyskúšal a veľmi mi chutil
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,5 kg |
|
| 20 ks |
|
| Marináda : olivový olej alebo slnečnicový | |
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| bylinky : oregano | |
|
|
|
|
|
|
| dressing : majonéza | |
|
|
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na tenké rezne a potom ich dáme na 24hodín do marinády. Marináda : olivový alebo slnečnicový olej, cesnak, soľ mleté čierne korenie, mletá červená paprika, bylinky ja dávam oregano, šalviu a tymián
- 2
Po 24 hodinách kuracie prsia vyberieme z marinády, kuracie rezne zrolujeme do zvitkov a spojíme ich špáradlom, aby sa nerozchádzali. Marinádu , ktorá nám ostala vylejeme na panvicu a necháme dobre rozohriať a kuracie zvitky z prudka opekáme , keď je mäso hotové vyberieme ho a necháme ochladiť.
- 3
Na jeden zvitok budeme potrebovať 3 špenátové listy. Špáradlo zo zvitku vyberieme a zabalíme zvitok do špenátových listov, ktoré opäť špáradlom prichytíme aj so špenátovými listmi. Takto zabalené kuracie prsia môžme zľahka opiecť na grile alebo v tej istej panvici v ktorej sme opekali kuracie prsia spolu s marinádou a opečieme ich zhruba 10 sekúnd.
- 4
Podávame ich s cesnakovo -bulinným dressingom . Ja si robím drassing sám a potrebujeme naň : 1 malú fľaštičku tatarky, 1 téglik kyslej smotany, 3 strúčky cesnaku, na jemno nasekané čerstvé bylinky ja dávam bazalku a pepermint, soľ, korenie, a pár kvapiek sójovej omáčky Podávame s hranolkami alebo s čerstvým pečivom alebo s čerstvou zeleninou
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu