Créme bruleé
Andrej Gogola a Eduard Šiška
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 2. januára 2017
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 2. januára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Do kastrólika dáme smotanu, vyškrabkaný obsah vanilkového struku aj struk. Suroviny necháme spolu na slabom ohni zovrieť. V miske zmiešame žĺtky s cukrom a pridáme zovretú smotanu s vanilkou a takisto necháme zovrieť.
- 2
Pripravenú hmotu vlejeme do zapekacích misiek a pečieme v rúre vo vodnom kúpeli pri teplote 120 °C asi 40 minút. Necháme vychladnúť a pred podávaním vrch posypeme hnedým cukrom, ktorý skaramelizujeme cukrárskou pištoľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/crme-brlee-fotorecept/15214-rec...