Kurča na spôsob „coq au vin“
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 19. mája 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nepotrpím si na drahé suroviny, a tak si s kuracinou veľmi dobre rozumiem. Stačí málo a je vždy iná, zvláštna, zaujímavá a ešte aj na tanieri výborne vyzerá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča rozrežeme na väčšie kusy, osolíme ho, sprudka opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji a odložíme.
- 2
Do oleja pridáme na štvrtky narezanú cibuľu, opražíme, pridáme na väčšie kúsky nakrájanú slaninu. Pražíme dozlata, pridáme lyžicu pretlaku, nové korenie, bobkový list, tymian a rozmarín, vložíme kuracinu a podlejeme červeným vínom. Dusíme domäkka.
- 3
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pridáme na kocky nakrájané uvarené zemiaky a orestované šampiňóny. Prevaríme a zjemníme maslom a čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Má to zaujímavú farbu. /Ale @tiginko používa krajšiu / Super kura.