Profiterolky

dovolenka - fotkadovolenka, 10. apríla 2012

Minimálna námaha s maximálnym chuťovým efektom.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

250 g
200 g kvalitná
250 g




Postup

  1. 1

    20 ks hlboko mrazených mini veterníkov necháme voľne rozmraziť.

  2. 2

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Veterníky naparíme, prípadne krátko zohrejeme v mikrovlnke.

  3. 3

    Veterníky rozdelíme na porcie a tesne pred podávaním polejeme horúcou čokoládou, ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu

soncya
náhodou super, mňa napríklad tiež zaujíma ako môže chutiť niečo takéto polotovarové, nakoľko si to nekupujem, lebo nemám odvahu. Takto viem, že napríklad miniveterníčky sú jedlé! :-)
mata3636
@soncya - to že tu je recept, neznamená, že je to jedlé a ešte k tomu aj dobré, či? nechápem, prečo redakcia takýto "recept" schváli. ved to je skôr návod opísaný z obalu a to by tu byť nemuselo :((
megginr
Profiterols som robila cez sviatky, ale uuuplne inak ;)
megginr
a mam taky pocit, ze domaca vyroba profiterols vyjde menej, ako ked sa kupia mrazene...
evanaaa
Pozrite si v Diskusii -Veterníky, tam ich @dovolenka spomína a odobrila ich tuším aj @bozulka. Mimochodom, nemusí byť všetko zlé, čo sa predáva či už ako polotovar, alebo hotové jedlo, mnohým to vyhovuje, a priznám sa, že občas skúšam aj ja niečo, nad čím ostatní ohŕňajú nos. Naposledy to bola zmes Morca-dela, o ktorej sa tu písalo v podobnej diskusii, chcela som teda ochutnať a nebolo to najhoršie, aj keď si sama také spravím, niekedy sa zíde rýchle a pohotovo niečo pripraviť. Možno to preto aj @dovolenka sem dala, ako návod na rýchle pohostenie. Veď ani lístkové cesto si každý doma nerobí, ale kúpi hotové - aj to je polotovar.
wegar
@evanaaa lenže to lístkové cesto ešte obvykle treba spracovať - naplniť, vytvarovať a upiecť, žiadna z týchto činností v tomto "recepte" nie je. Super, "Vitana varí za vás..."
maladada
nejde o to že niekto používa polotovar, ale prečo to uverejňuje medzi recepty ostatných varecháčov. Niekto uverejní krásny a prepracovaný recept, s ktorým si dá veľa námahy a prečo by to malo byť uverejnené s niečim takýmto!
evanaaa
Myslím, že je sloboda slova a písma, ak sem niekto niečo dá v dobrom úmysle, netreba vyčítať, veď nik nemusí čítať čo je mu proti vôli. Mne osobne to nevadí, nebudem niekoho odrádzať len preto, že sem dal, čo nemal a že s tým nesúhlasím. A iste nesúhlasíte ani s tým, čo som napísala, tak prepáčte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia