Čerešňové halušky fotorecept
Foto: tejaja
Čerešne v koláči áno. Ale v haluškách?!? Vyskúšajte!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajce rozšľaháme v mlieku so štipkou soli a dobre premiešame s múkou.
-
2
Vmiešame vykôstkované čerešne.
-
3
Dobre premiešame.
-
4
Osolenú vodu privedieme k varu a dvoma lyžicami do nej sádžeme väčšie halušky. Pred prvým nabratím cesta a potom po každej haluške namočíme lyžice vo vode, do ktorej halušky zavárame, aby sa cesto na lyžice nelepilo. Pracujeme rýchlo a občas opatrne halušky od dna oddelíme. Varíme asi 3-4 minúty.
-
5
Medzitým na masle (alebo oleji) za stáleho miešania opražíme strúhanku. Premiešame ju s cukrom. Uvarené halušky vyberáme dierovanou naberačkou, necháme odtiecť a vkladáme do strúhanky. Opatrne premiešame a podávame.
-
6
Poznámka: Uvarené halušky možno namiesto strúhanky posypať kakaom a práškovým cukrom a poliať maslom.
Diskusia k receptu